1. joulukuuta 2013

LIME-VALKOSUKLAAHYYDYKEKAKKU


Oon nyt kyllä ihan innostunut tekeen näitä hyydykekkuja! Taas tekasin viikonlopun kunniaksi pienen valkosuklaisen kakun limellä maustettuna. :) Tällaisia kakkuja on niin kiva tehä, kun ne valmistuvat niin nopeasti ja kakun teossa ei tarvita uunia ollenkaan. Ja ennen kaikkea hyydykekakut ovat niin herkullisen hyviä! :)

Pohja:
100 g digestive-keksejä
50-60 g voita tai margariinia

Täyte:
4 kpl liivatelehteä
2½ dl vispikermaa
1-2 tl vaniljasokeria
1 prk (200 g) Valion valkosuklaa-limerahkaa
100 g Fazerin sitruunanan makuista valkosuklaata
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu puristettuna 

Koristelu:
noin 50 g valkosuklaata 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota 18 cm irtopohjavuoka, pinnota pohjalle leivinpaperi ja laita reunan sisäpuolelle reunakalvo. Murskaa keksit pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata rasva mikrossa ja sekoita keksimurskan joukkoon. Kaada seos vuoan pohjalle ja taputtele tasaiseksi. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita kulhoon vispikerma ja vaniljasokeri. Vispaa vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sekoita. Sulata tässä välissä suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä. Pese lime hyvin ja raasta sene kuori täytteeseen, sekoita hyvin. Purista raastetusta limesta mehu lasiin jo valmiiksi. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen hyvin vatkaten. Kuumenna limen mehu mikrossa kiehuvaksi ja liuota liivaatteet siihen. Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita tasaiseksi. Anna hyytyä kaapissa noin 3-4 tuntia tai mielellään yön yli.

Koristele kakku, kun täyte on hyytynyt kunnolla. Ota valkosuklaalevy ja raasta siitä juustohöylällä suklaalastuja kakun pinnalle. Valmista tuli ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)


Juustohöylän avulla saa todella nopeasti ja helposti tehtyä näyttävän näköisen koristelun kakun pintaan. Suosittelen kokeilemaan! :)


Limen kuoren ja mehun ansiosta kakusta tuli raikkaan ja kevyen makuinen. :)


Jos ei niin välitä digestiveistä, niin niiden tilalla voi käyttää oikeastaan mitä keksejä vain. :)


Nam nam, oli kyllä hyvää kakkua... tai ainakin omaan makuuni sopivaa ja kyllä tuo Janikin näytti tykkäävän kakusta. :D Valkosuklaa on kylläkin aikasta makeaa. mutta eihän kakkua tarvi montaa palaa yhdellä kertaa syödä! :)

Voi kamala... Nyt on jo ensimmäinen päivä joulukuuta ja pian on jo jouluaattokin edessä! Kohta pitäisi väsätä piparitaikina ja tehdä taas koko vuodeksi pipareita varastoon. Taidankin ensi viikonloppuna laittaa joulupiparitehtaan pystyyn! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille