8. joulukuuta 2013

BAILEY'S PANNA COTTA


Tällaisen herkku panna cotan ohjeen bongasin jokin aika sittenValion ruokalehtisestä ja olihan mun heti pakko testata, kun kaapissa sattui juuri sopivasti olemaan avattu Bailey's pullo. Panna cotat kuuluvat myös yksiin lempi jälkiruokaherkkuihini, sillä ne valmistuvat niin vaivattomasti ja ovat vielä kaiken lisäksi todella hyviä. :) 
Tällä ohjeella tulee noin neljä annosta panna cottaa, riippuen tietty kuinka isoja annoksia tekee. :D

Massa:
1½ liivatelehteä
1 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
3/4 dl Bailey's kermalikööriä
½-1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
kuivattuja karpaloita
cashewpähkinöitä paahdettuna

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri ja likööri. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kattilaan. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri ja sekoita niin kauan että liivatteet ovat sulaneet seokseen. 

Kaada valmis seos annosmaljoihin tai -laseihin ja laita ne jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Kun maljat ovat hyytyneet, koristele annokset laittamalla niiden pinnalle kuivattuja karpaloita ja pannulla paahdettuja pähkinöitä oman maun mukaisesti. 


Karpalot ja pähkinät sopivat todella hyvin yhteen kermaisen liköörin kanssa! 


Mikäli et pidä Bailye's likööristä, niin sen tilalla voi käyttää muutakin likööriä. 


Panna cotassa maistui kyllä todella selvästi tuo liköörin maku. Itse ainakin tykkäsin paljon tästä herkusta. :) 

Täytyy kyllä tunnustaa että vähän lipsuin ite tuosta ohjeesta. En jaksanut millään alkaa paahtaa pähkinöitä vaan ripottelin niitä sellaisenaan koristeeksi. Suosittelen kyllä paahtamaan pähkinät, sillä ne ovat paljon parempia niin. Laiskuus vain pääsi iskemään omalla kohdalla! Hah.... :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille