10. joulukuuta 2013

JOULUISET MUFFINSIT


Joulun lähestyessä on kiva leipoa teemaan sopivia herkkuja. Tällaiset joulun makuiset muffinsit syntyivät eräänä iltana tylsyyden seurauksena. Ei ollut mitään tekemistä ja mietin, että pakko keksiä jotain muuta tekemistä, kuin kahtoa vain teeveetä. :D Niinpä muistin, että olin jokin aika sitten kirjoittanut reseptivihkooni ohjeen jouluisille muffinseille ja kaapistakin sattui löytymään kaikki tarvittavat ainekset. Siispä ryhdyin tuumasta toimeen ja pian keittiössä tuoksuikin ihanasti joululle. :)

Massasta tulee noin 12 normaalin kokoista muffinsia. 

Massa:
3 dl vehnäjauhoja
1½ fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuivattuja karpaloita
1 tl soodaa
2 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
100 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
½ dl tummaa siirappia
½ prk (100 g) kermaviiliä

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dl tomusokeria
kanelia 
ripaus kardemummaa

Koristelu: syötäviä sokeripaperilumihiutaleita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja laita muffinsivuokaan valmiiksi paperiset vuoat. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Tee kuivien aineiden keskelle kuoppa. Laita kuoppaan sulatettu rasva, munat, siirappi ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Nostele lusikan avulla taikian vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä tikun avulla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Anna muffinsien jäähtyä kunnolla. 

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki kuorrutteen ainekset keskenään. Pursota kuorrute pyöreäpäisen tyllan kanssa muffinsien päälle ja laita koristeeksi yksi lumihiutalekoriste. 


Nuo lumihiutalekoristeet löysin Lidl: stä, eikä ne edes maksaneet paljoa! :)


Nam nam nam... Tuo kuorrute oli NIIN hyvää!! :D


Näihin muffinseihin tuli kauhea himo. Yhden syötyään, oli pakko ottaa toinen, kolmas ja vielä  neljäskin... :D


Jotkut eivät välttämättä pidä kardemummasta ja sen voikin aivan hyvin jättää kuorrutteesta kokonaan pois. Itse olen aina pitänyt kardemummasta ja sen ihanasta tuoksusta! Mielestäni se tuo hyvin makua leivonnaisiin ja varsinkin pullataikinaan kardemumma sopii kuin nenä päähän. :D 

Kuivattujen karpaloiden tilalle voisi myös laittaa pähkinöitä pieneksi murskattuna. Ne sopisivat varmasti hyvin muffinsien makuun. Aina voi varioida ja tehdä massasta sellaisen kuin itse haluaa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille