11. marraskuuta 2013

TRAKTORIKAKKU


Tällainen traktorikakku lähti lauantaina maailmalle ystävän tilauksesta. :) Tämä oli ihka ensimmäinen traktoriaiheinen kakkuni. En ole edes autokakkua tehnyt ennen. :) Kakkua oli tosi kiva tehä ja sain itelle vähän uusia haasteita. 

Kakku pitää sisällään kaakaosokerikakkupohjan ja mokka/kahvi-suklaatäytteen. Täyte on melkeipä samanlainen kuin halloweeni aiheisessa haamukakussakin oli. :) Pientä päänvaivaa aiheutti ensin, miten toteutan traktorin renkaat. Sit keksin tehdä ne isoista muffinseista. :)

Pohja:
6 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta

Muffinsitaikina: (4 isoa muffisia=traktorin renkaat)
115 g pehmeää margariina
115 g sokeria
2 isoa kananmunaa
115 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 pss chokocappucino-kaakaojauhetta
1 rkl pikakahvijauhetta (tai enemmän oman maun mukaan)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
200 g tummaa suklaata rouhetta

Kostutus: vaniljamaitoa

Kaakaokreemi:  
200 g suolatonta voita
1½ tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2-3 tl vaniljasokeria
muutaman ruokalusikka maitoa

Koristelu:
500 g punaista sokerimassaa
250 g mustaa sokerimassaa
valkoista- ja keltaista sokerimassaa
4 kpl cake pops- tikkaritikkuja
spagetin pätkä

Valmista ensin kakkupohja noin 27x30 cm muotoiseen suorakulmaiseen vuokaan. Laita leivinpaperi vuokaan. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla, noin 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista muffinsit traktorin renkaiksi isokoloisella muffinsipellillä. Kuumennä uuni 180 asteeseen. Asettele neljä isoa paperista vuokaa muffinsipellille. Vatkaa sokeri ja margariini kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat seokseen pienissä erissä. Siivilöi joukkoon leivinjauhe ja jouhot, kääntele ne varovasti taikinaan. Lusikoi taikina vuokiin ja paista keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kokeilen tässäkin muffinsien kypsyyttä tikulla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Jäähdytä muffinsit kunnolla. 

Valmista sitten täyte. Laita kippoon kerma, vaniljasokeri, pikakahvijauhe ja cappucinojauhe ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Rouhi suklaa ja lisää täytteen joukkoon. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun leikkaat pohjapalat.

Leikkaa pohjasta sopivakokoisia paloja ja muotoile ne traktorin muodon mukaan. Leikkaa jokainen pala kahtia. Kostuta kaikki palat vaniljamaidolla ja laita halkaistujen palojen väliin täytettä. Näin kakku alkaa hiljalleen muotoutua. :) Laita kakku jääkappiin kun olet saanut sen kasattua ja täytettyä. 

Valmista kaakaokreemi. Notkista pehmeä voi. Lisää joukkoon tomusokeri + kaakaojeuhe + vaniljasokeri ja sekoita hyvin keskenään. Lisää lopuksi maito ja sekoita. 

Ota kakku kaapista ja muotoile sitä vielä enemmän traktorin muotoon sahaamalla kakkupaloja pois ja pyöristämällä reunoja. Tee sen muotoinen traktori kuin haluat. :) Kun olet tyytyväinen kakun muotoon, kuorruta se kaakaokreemillä ja laita jähmettymään jääkaappiin. 

Koristeluvaiheessa kaulaa sokerimassat ja asettele ne siististi kakun päälle ja tasoita pinnat. Tee seillaiset koristelut kakkuun kuin haluat. Renkaita varten, pienennä kahta muffinsia, jotka tulevat eturenkaiksi ja jätä kaksi muffaria isommiksi takarenkaiksi. Päällystä muffinsit kreemillä ja päällystä mustalla sokerimassalla. Kiinnitä renkaat kakkutikkaritikkujen avulla traktorin runkoon. Savupiipun voi kiinnittää spagetin avulla kakkuun kiinni. Säilytä valmista kakkua jääkappissa. :)


Traktorin voi tuunata juuri selleseksi kuin itse haluaa! :)


Wrummm, wruuuuummm..... :D


Olin suht tyytyväinen lopputulokseen, vaikkakin parntamisen varaa on vielä paljon viimeistelyssä. Mut ensimmäiseksi traktoriksi tämä onnistui ihan hyvin. :) Ensi kerralla voisin kokeilla tehä autokakun. :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille