18. marraskuuta 2013

JOULUINEN VALKOSUKLAA-GLÖGIKAKKU


Otin jo vähän varaslähtöä joulun leipomuksiin ja tekasin viikonloppuna valkosuklaisen glögikakun. Viime vuonnakin taisin tehä glögikakun mutta hieman erilaisella reseptillä. Tämä oli kyllä hyvä ohje ja suosittelen testaamaaan, mikäli tykkää glögistä. 

Pohja:
200 g digestivekeksejä
100 g margariinia tai voita
1-2 tl piparkakkumaustetta

Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
200 g valkosuklaata
noin 50 g hasselpähkinärouhetta
½ dl glögiä

Kiille ja koristelu:
2 liivatelehteä
2-3 dl glögiä
valkosuklaata 
kanelitankoja
tähtianiksia

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota 24 cm irtopohjavuoka ja pinnota pohjalle leivinpaperi. Laita reunan sisäpuolelle reunanauhaa. Tämän avulla saat kakun reunasta siistin ja kakku irtoaa hyvin vuoasta. 

Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja sekoita joukkoon piparkakkumaustetta oman maun mukaan. Sulata voi/margariini mikrossa ja sekoita keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteeen.

Laita kulhoon vispikerma, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka ja sekoita. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Sekoita suklaa täytteeseen hyvin. Lisää hasselpähkinärouhe mukaan ja sekoita taas. Kuumenna glögi kiehuvaksi mikrossa ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaa ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi tai yön yli. 

Valmista kiille. Laita liivatteet taas ensin kylmään veteen. Kuumenna glögistä noin ½ dl ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos lopun glögin sekaan ja sekoita. Kaada varovasti hyytyneen täytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. 

Irrota kakku vuoasta ja poista reunanauha. Aseta kakku tarjoiluvadille ja koriste sulatetulla valkosuklaalla ja esimerkiksi tähtianiksilla ja kanelitangoilla.


Mikäli ei niin piittaa hasselpähkinöistä, ne voi korvata jollain toisilla pähkinöillä tai jättää kokonaan pois. :)


Jos kaapista löytyy oikein joulupipareita, niin niitä voi käyttää myös kakun pohjassa. Silloin ei tarvitse laittaa tuota piaparkakkumaustetta ollenkaan. 

Kyllä onkin kiva kun joulu alkaa lähestyä ja voi taas leipoa kaikkia jouluaiheisia herkkuja. Tässähän pitää kohta leipasta piparkakkuja jouluksi varastoon. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille