2. marraskuuta 2013

HALLOWEEN: MONSTERIKAKKUTIKKARIT



Tässä tulisi vielä yksi halloween päivitys ja siinä onkin sitten kaikki halloween herkut tälle vuotta. Voi että kun mä niin tykkään tehä kaikkia halloweeniin liittyvä juttuja ja varsinkin leivonnaisia. Oon aina jotenkin pitänyt halloweenista, vaikkakin se ei ole niin suomalainen juhla. Jokin siinä on vain aina kiehtonut! :)

Näissä popseissa käytin edellisen haamukakun levypohjajämät. Tähän tarkoitukseen ne sopivat aivan loistavasti. Alla olevalla ohjeella tuli noin 15 kappaletta monsteripopseja.

Massa:
kaakaolevypohjan jämäpalat
200 g kaakaotäytekeksejä (Pirkka)
3-4 rkl mangotuorejuustoa

Koristelu:
15 kpl kakkutikkareita
mustia / oransseja Candy Meltsejä
valkoista sokerimassaa
musta elintarviketussi

Valmista massa murskaamalla keksit pieneksi muruksi. Murusta keksien joukkoon levykakkupalat ja sekoita. Laita joukkoon mangotuorejuusto ja sekoita se hyvin joukkoon. Pyörittele massasta palloja ja laita ne jääkaappiin joksikin aikaa jähmettymään.

Sulata pari mustaa candy meltsiä mikrossa. Kasta jokaisen kakkutikkarin pää sulatettuun candy meltsiin ja työnnä tikku varovasti jokaisen massapallon sisään. Varo, ettet riko palloa laittamalla tikun liian syvälle! :) Laita sitten taas pallot jääkaappiin. 

Sulata sitten isommat satsit oranssia ja mustia candy meltsejä ja kuorruta jokainen pallo kauttaaltaan. Osan kuorrutin pelkästään mustalla ja osan sekä mustalla että oranssilla. Pyörittele valkosiesta sokerimassasa silmät jokaiselle monsterilla, kiinnitä samoilla candy meltseillä palloihin kiinni ja piirrä elintarviketussilla silmiin mustuaiset. Säilytä valmiita popseja jääkappissa.


Tuli noista kyllä aika dorkan näköisiä omasta mielestä! Mutta eikös sitä halloweenina ole aina jos jonkin näköisiä otuksia liikkeellä?! :)


Alunperin mun piti tehä näistä hämähäkki popseja, joille olis tullut lakunauhasta jalat. Jalkojen kiinnitys ei vaan tahtonut oikein sujua mallikkaasti ja hermot vain meinasi mennä siihen touhuun. Näin tikkareista syntyikin sitten monstereita! :D 

Happy Halloween!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille