25. marraskuuta 2013

APPELSIINI-SUKLAAJUUSTOKAKKU



Tykkäätkö Fazerin valmistamasta Fazeriina-suklaasta? Mikäli vastasit kysymykseen kyllä, niin tämä juustokakku on sinun makuun mieluinen. :) Viikonloppuna innostuin tekemään tällaisen suklaisen juustokakun, jota piristin raikkaalla appelsiinilla. Laitoin kakkuun oikeestaan mitä vaan kaapista sattui sillä hetkellä olemaan ja aika hyvä kakusta kyllä tuli. :)

Pohja:
200 g kaakaotäytekeksejä
noin 10 kpl digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 prk Valion appelsiinituorejuustoa
1 appelsiinin kuori
200 g tummaa suklaata
½ appelsiinista puristettua mehua

Koristelu:
appelsiiniviipaleita
tummaa suklaata

Valmistele 24 cm irtopohjavuoka. Pinnota leivinpaperi pohjalle ja laita reunanauhaa vuoan reunaan sisäpuolella. Laita täytteen liivatteet veteen likoamaan.

Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Kaada vispikerma kulhoon ja laita joukkoon vaniljasokeri. Vatkaan vaahdoksi.  Sekoita joukkoon tuorejuusto. Pese ja raasta appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Purista appelsiinista mehu. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. 

Sekoita kermatuorejuusto-seoksen joukkoon appelsiininkuori ja sula suklaa. Kuumena puristettu mehu mikrossa ja liuota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä kaapisaa muutaman tunnin tai yön yli. 

Valmista sulasta suklaasta koristeta pursottamalla ja kovattamalla ne jääkaapissa. Koristele suklaakoristeilla ja appelsiiniviipaleilla mielesi mukaan. :)


Nami nam... :) 


On muuten tosi kurja ottaa näin talvisaikaan kuvia, kun luonnonvaloa on niin huonosti. Kuvista tulee ihan typerän näköisiä keinovalolla otettuna. :( Onneksi tämä ei kuitenkaan vaikuta makuun millään leivonnaisten makuun. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille