1. marraskuuta 2013

HALLOWEEN: SITRUUNA-TURKINPIPPURIMUFFINSIT


Löysin netistä tällaisen kivan idean halloweeniaiheisiin muffinseihin. Taikinaan tulee sitruunarahkaa sekä turkinpippurirouhetta. Tykkään todella paljon turkkareista ja niinpä päätin kokeilla tällaista yhdistelmää muffinseihin. Ohje on tosi helppo, ei tarvitse muuta kuin laittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoittaa tasaiseksi taikinaksi. :)

Ohjeella tulee noin 12-15 muffinsia, riippuen muffinsivuokien koosta.

Taikina:
2 kananmunaa
2 dl ruokosokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1 prk (200 g) sitruunarahkaa
95 g turkinpippurirouhetta

Kuorrute ja koristelu:
125 g margariinia
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
oranssia pastaväriä
mustaa sokerimassaa
mustaa lakunauhaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja aseta paperiset vuoat valmiiksi muffinsipellille. 

Rouhi turkinpippurit rouheeksi pakastepussissa kaulimen avulla. Mittaa sitten kaikki taikinan aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina vuokiin ja paista noin 20-25 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä!! Anna muffinsien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute vatkaamalla lämmin margariini, tomusokeri ja vesi keskenään. Lisää joukkoon oranssia pastaväriä oman mielen mukaan. Pursota muffinsien päälle kuorrutetta isolla pyöreällä tyllalla varustetulla pursotuspussilla. Muotoile mustasta sokerimassasta pirunsarvet, leikkaa lakunauhasta noin 5 cm pala hännäksi ja tee vielä sokerimassasta hännän pää. 

Säilytä valmiita muffinseja jääkaapissa. 


Happy Halloween!


Alunperin olisin halunnut tehä tuosta kuorrutteesta punaisen, mutta kaapista olikin päässyt loppumaan punainen pastaväri ja jouduin täten tyytymään oranssiin väriin. :)


Raaka-aineiden perusteella aattelin, että nämä ovat varmaan tosi hyviä. Petyin ehkä kuitenkin hieman muffinsien makuun. :( Eivät nämä nyt mitään aivan kauheita ollut, mutta ei nyt mitään super hyviäkään omaan makuuni. Niinpä pakkasin muffarit laatikkoon ja kiikutin ne vanhalle työpaikalle syötäviksi. Heille näytti nämä halloween muffinsit maistuvan! Tai sitten he eivät vain kehdanneet sanoa pahaa muffinseista! :D 

Näiden lisäksi tulossa on vielä muitakin Halloweenin liittyvä leipomuksia. Katsotaan mitä saan vielä aikaiseksi tämän viikonlopun aikana. :)


2 kommenttia:

  1. En ehtiny syömään töissä niin otin mukaan yhden! Oli tosi maukas ja ulkonäkö hieno!!!! :)

    VastaaPoista

Jätä viesti Herkkukatille