2. marraskuuta 2013

HALLOWEEN: HAAMUKAKKU


Tämä halloweeniaiheinen haamukakku on varmasti kahvin ja suklaan ystävän mieleen. Kakku pitää sisällään kaakaopohjan ja suklaa-mokkatäytteen. Vielä en ole itse kerennyt kakkua maistamaan, mutta täytettä tehdessäni tuli sitä vähän siinä samalla maisteltua ja todettua, että aikasta hyvää tuli. Ainakin omaan makuun täyte oli juuri hyvä! :)

Kaakaolevykakkupohja:
4 munaa
1½ sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Suklaa-mokkatäyte:
2½ dl vispikermaa
noin 1 rkl pikakahvijauhetta
1-2 rkl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
100 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata

Kostutus: vaniljamaitoa

Sokerikreemi:
100 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
loraus maitoa

Koristelu:
250 g valkoista sokerimassaa
mustaa sokerimassaa

Valmista ensin levykakkupohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita uuninpellille valmiiksi leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa ne parissa erässä muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada massa pellille ja paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Tarkkaile ettei pohja pääse palamaan. Jäähdytä pohja täysin ennen kuin alat työstää sitä eteenpäin.

Valmista pohjan jäähtyessä täyte. Mittaa kulhoon vispikerma, vaniljasokeri ja pikakahvijauhe. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustoa ja sokeri. Rouhi tumma- ja valkosuklaa rouheesti ja sekoita täytteen joukkoon. Valmista! :)

Ota esille 2 litran muovikulho ja vuoraa se sisältä kelmulla. Leikkaa levykakkupohjasta sopivan kokoisia pyöreitä paloja, jotka saat asetettua hyvin kulhoon. Kostuta palat vaniljamaidolla ja lado kulhoon vuorotellen pohjia ja täytettä. Kostuta vielä myös viimeinenkin pohjapala ja käänne kelmujen reunat tiiviisti kakun pohjan ympärille. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli. Huom! Älä heitä pohjan jämäpaloja pois! Niitä käytetään seuraavassa reseptissä! :)

Seuraavana päivänä valmista sokerikeemi sekoittamalla kaikki kreemin aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut ympäriltä. Laita kreemiä tasainen kerros kakun ympärille ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi hieman jähmettyy.

Kaulaa valkoinen sokerimassa isoksi levyksi ja tarkista että siitä tulee oikean kokoinen kakun päälle. Aseta kaulatty levy kakun päälle. Nyt ei tarvi murehtia, että kakun reunat jäävät rypylle, sillä nyt ne saakin jäähä niin. :) Tee vielä ylimääräisiä laskostuksia massan mikäli tarpeen. Leikkaa mustasta massasta haamulle silmät ja suu. Ja näin saatiin aikaisesksi haamukakku! :)


HU-HUUUU...... :D 


Vielä en tosiaan ole tätä luomusta kerennyt maistamaan, mutta enköhän sit illalla tai viimeistään huomenna pääse herkuttelemaan! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille