31. lokakuuta 2013

KINKKU-MEETWURSTIVOILEIPÄKAKKU


Tässä tuleepi vielä heti perään toinenkin voileipäkakkupäivitys. :) Tämä kakku pitää sisällään herkulliset ja maistuvat kinkku- ja meetwurstitäytteet. Olen itse asiassa tehnyt samaisella resptillä voikkarin aikaisemmin, mutta tällä kertaa tein kakusta pyöreän ja vähän muuntelin täytteiden määriä.
Leipä:
noin 24 palaa täysjyväpaahtoleipää

Kostutus:
2½ dl lihalientä

Kinkkutäyte:
noin 300 g palvikinkkua
1½ maustekurkkua
100 g purjoa
2 prk piparjuurituorejuustoa (á 125 g)
200 g ranskankermaa 
2 tl sinappia

Meetwurstitäyte:
200-250 g meetwurstinsiivuja
2 punaista paprikaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa

Kuorrutus ja koristelu:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
maitoa
kurkkua
keltaista paprikaa
kirsikkatomaatteja
punaisia viinirypäleitä
kinkku- ja meetwurstisiivuja
persiljaa

Aloita keittämällä lihalieni pakkauksen ohjeen mukaan ja ota siitä tarvittava määrä. Anna liemen jäähtyä ennen käyttöä.

Vuoraa 26 cm kokoinen irtopohjavuoka kelmulla. Leikkaa leivistä reunat pois.

Valmista täytteet. Kinkkutäytettä varten kuutioi kinkku pieniksi paloiksi. Tee samoin myös maustekurkulle ja purjolle. Sekoita sitten kaikki täytteen ainekset keskenään sekaisin ja laita täyte jääkaappiin odottamaan. Tee seuraavaksi meetwurstitäyte. Pilko paprika ja meetwurstisiivut pieniksi paloiksi. Sekoita tässäkin sitten kaikki täyteaineet keskenään. Helppoa vai mitä? :)

Kostuta leipäpalat molemmin puolin lihaliemellä. Itse käytin apuna pullasutia. :) Laita leivistä ensimmäinen kerros vuoan pohjalle. Joudut taas tekemään vähän palapeliä, jotta saat paloista pyöreän muodon vuoan pohjan mukaisesti. Laita päälle koko kinkkutäyte ja lado päälle uusi leipäkerros. Tämän päälle laita koko meetwurstitäyte. Kakussa on täten vain kaksi täyteväliä! Vuoraa vielä leipäkerroksella ja kostuta hyvin. Kääri kelmu tiivisti kakun ympärille ja laita kakku kevyen painon kanssa jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän kuorrutusta ja koristelua.

Kuorrutusta varten, notkista tuorejuustot maidolla. Levitä se sitten tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla. Ja sitten pääsetkin nauttimaan aikaansaannoksestasi! :)


Jos en muuten vielä kerennyt mainostamaan... niin tämäkin kakku oli tarjottavana viime viikonlopun synttäribileissä ja hyvin kakku maistui viraille. :)


Muistan miten ennen aina pelkäsin voileipäkakkujen tekemistä, kun ajattelin että ne on niin vaikeita tehä. Näin ei todellakaan ole asian laita! Kyllähän näihin vähän turhraantuu aikaa, mutta eivät ne missään nimessä ole vaikeita tehä. Rohkeasti vain kokeilemaan jos yhtään mieli tekee! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille