24. lokakuuta 2013

SITRUUNADONITSIT


Ostin tuossa jo jokin aika sitten kaupasta ale-korista Iloleipurin donitsipellin, jolla pystyy valmistaa 12 donitsia kerrallaan. Oon kyllä niin paha osteleen kaikkiea aletuotteita että.... :) Aina jos on jotain leipomiseen liittyvää alennuksessa, niin ne tarttuvat mukaan. Pitäähän sitä ostaa kun halvalla saa! 

Ohje näille sitruunaisille donitseille tuli pellin mukana ja niinpä ajattelin kokeille tehdä niitä. 

Taikina:
50 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl maitoa
1 tl sitruunankuorta raastettuna   

Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
noin 1 rkl vettä
keltaista pastaväriä
strösseleitä

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele donitsipellin kolot.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon muna koko ajan sekoittaen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Raasta sitruunan kuori ja mausta taikina sillä. Sekoita tasaiseksi. 

Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikina vuokiin. Älä pursota liian täyteen, noin 3/4 vuokaa on hyvä. 

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kippaa valmiit donitsit pelliltä ja anna niiden jäähtyä. 

Valmista kuorrute. Sekoita keskenään tomusokeri, vesi ja sitruunamehu. Lisää vettä vielä lisää vähitellen, jotta saat kuorrutteesta sopivan juoksevaa "dippausta" varten. Värjää kuorrute vielä keltaisella pastavärillä. Kasta jokainen donitsi kuorrutteeseen, valua liika kuorrute pois ja koristele heti strösseleillä. Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)


Taisin muuten laittaa tuohon kuorrutteeseen vähän enemmän sitruunamehua kuin 1 rkl. Näin kuorrutteesta tuli ihanan raikas ja vähän myös kirpeä. :)


Näitä voisi jopa pitää "terveellisinä" donitseina, kun näitä ei paisteta ollenkaan rasvassa. :D


Donitsit valmistuivat todella nopeasti ja olivat vaivattomia tehä. Ensi kerralla haluan kokeilla tehä kaakaodonitseja valkosuklaakuorrutteella. :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille