21. lokakuuta 2013

MUSTIKKAMUFFINSIT




Nam... Tällaiset mustikkamuffinsit syntyivät lauantaina leipomispäivän lomassa. Koko lauantaipäiväni meni oikeastaan vain leipomisen merkeissä, mitä en kyllä harmittele yhtään. Olisin voinut leipoa vaikka koko viikonlopun yhteen putkeen. :D

Äitilläni on tulevana viikonloppuna 60v. juhlat ja tätä varten leivoskelin kaikenlaista hyvää herkuteltavaksi. Mm. nämä mustikkaiset muffinsit olisi sitten tarkoitus viedä juhliin. :) 

Alla olevalla reseptillä tuli yhteensä 12 kappaletta muffinseja. 

Taikina:
50 g voita
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
200 g mustikoita

Lämmitä ensin uuni 200 asteeseen ja laita paperisiet vuoat muffinsipellille. 

Sulata voi mikrossa ja anna sen jäähtyä. Tällä välin vaahdota munat ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoja nuolijalla varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulan voin ja maidon kanssa.

Sekoita taikinan joukkoon jäiset mustikat. Älä sekoita vielä aivan kaikkia mustikoita taikinaan, vaan säästä niitä vähän. Lusikoi taikina vuokiin ja ripottele nämä jättämäsi mustikat muffinsien päälle. 

Paista muffinseja noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. 


Hmm... mustikoita! :)


Mielestäni nämä muffinsit eivät kaipaa mitään pursotuksia päälle, ne ovat hyviä juuri tuollaisenaan. :)


Laitoin jäähtyneet muffinsit pakkaseen odottamaan viikon päässä olevia juhlia. Kovasti ne kyllä houluttelevat tuolla pakkasessa... mutta pysyn lujana ja en syö niitä! Tai sitten mun pitää tehä itelle uusi satsi näitä syötäväksi. ;)

Mustikoiden sijaan näihin voisi ihan hyvin käyttää puolukoita tai vaikkapa vadelmia. Seuraavan kerran taidan kokeilla käyttää puolukoita ja tehdä kinuskikastikkeesta pursotettavan vaahdon muffinsien päälle. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille