28. lokakuuta 2013

KINKKU-FETAMUFFINSIT



Miksi sitä aina tekisi vain makeita muffinseja? Halusin kokeilla tehdä tällä kertaa suolaisia muffinseja ja täytteiksi päätin laittaa kinkkua ja feta-juustoa. Nämä olivat kyllä hyviä! Kivaa vaihtelua perinteisille muffinseille ja nämä suolaiset herkut päätyivätkin sitten niihin äitini synttärijuhlille, joita vietettiin viime lauantaina. :)

Taikinasta tuli noin 20 kappaletta suolaisia muffinseja. Paistoin ensin 12 ensimmäista muffinsipellille ja loput silikonivuoissa. :)

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 dl purjoa
200 g savukinkkusuikaleita
100 g juustoraastetta
100 g fetajuustoa muruina
1½ dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/2 dl juoksevaa margariinia

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita paperiset vuoat muffinsipellille valmiiksi. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään ja lusikoi taikina vuokiin. Laita lopputaikina esim. silikonivuokiin, niin kuin mä tein ja paista niissä. Tai jos omistat keksi muffinsipelliä, niin paista loput sillä. :) 

Paita uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. 


Silikonivuat on kyllä tosi käteviä, kun niitä ei tarvi voidella ollenkaan! :)


Nämä muffinsit ovat parhaimmillaan lämpöisenä. Mikäli niitä ei heti vielä syödä, niin niitä kannattaa vaikka vähän lämmittää uunissa tai mirkossa ennen herkuttelua. :)


Kävihän se Lollero taas vähän haistelemassa, että mitä mä olin tällä kertaa saanut aikaan. Oli muuten hyvä nyt viikonloppuna Lappajärvellä, kun iskä keksi Lollerolle uuden nimen. Isä ei aina meinaa muistaa Lolleron omaa nimeä, niin se sanoo sitä aina vähän millä nimellä sattuu ja tällä kertaa tuli taas uusi nimi, Loordi. Musta toi oli aika hyvä nimi, taietaan tästä lähin alkaa sanoa Lolleroa Loordiksi! :D

Noista muffinseista tuli vielä muuten mieleen, että kinkun sijasta voisi myös käyttää esimerkiksi salamia. Uskon että se sopisi kans tosi hyvin näihin! Pitääkin muuten testata ens kerralla... :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille