4. lokakuuta 2013

MASCARPONE-PÄTKISKERMAKAKKU / HERKKUKATIN SYNTYMÄPÄIVÄKAKKU :)


Näin se on vaan vuosi vierähtänyt ensimmäisestä blogipäivityksestäni! Kauheaa, kun tämä aika menee nopeasti. :) Muistan, kun mietin vuosi sitten, että nyt mä aloitan tämän blogin kirjoittamisen ja olin aivan innoissani. Eipä tuo innostus ole tässä vuoden aikana päässyt laantumaan. Aina odotan yhtä innoissani, että pääsen päivittämään tänne uusimpia leipomuksiani. :)

Tämän vuosipäivän kunniaksi tekasin kermakakun pätkistäytteellä. Löysin pakkasesta vaalean 18 cm halkaisijaltaan olevan kakkupohjan, niin päätin käyttää sen tähän tarkoitukseen. Hommaa nopeutti kyllä huomattavasti, kun ei tarvinnut alkaa ensin kakkupohjaa paistamaan. :) Alla on ohje täytteelle ja koristeille.

Täyte:
1 pss pätkiskarkkeja
noin 5 dl vispikermaa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
vaniljasokeria
1 prk persikka-banaani pilttiä

Kostutus: vaniljamaitoa

Koristelu:
noin 5 dl vispikermaa
tomusokeria
eri värisiä sokerimassan paloja
vaaleanpunaisia koristehelmiä

Täytettä varten vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon mascarponejuusto. Jaa pätkiskarkit kahteen kasaan. Rouhi toinen kasa pieniksi paloiksi ja sulata toinen kasa varovasti mikrossa. Jaa kermamascarponevaahto kahtia. Sekoita toiseen puoliskaan rouhitut karkit ja toiseen sulatetut. Näin saat kaksi erilaista täytettä vaikka käytettiin aivan samoja aineksia. :) 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki osat molemmin puolin ja täytä. Anna täytetyn kakun olla hetken aikaa jääkaapissa ennen koristelua. Voit tällä välin valmistaa koristeet sokerimassoista ja vatkata päälykerman vaahdoksi (mausta tomusokerilla) ja laittaa sen jääkaappiin odottamaan pursotusta. 

Käytä kakun reunojen pursotukseen koripunostyllaa ja päällisen pursotukseen avointa tähtityllaa. Pursota reunat koritekniikalla ja päällisen oman tyylin mukaan. Koristele vielä koristehelmillä ja valmista tuli!! :)


Ensimmäistä kertaa tein tuollaisen koripunospursotuksen ja aika hyvin se onnistui ensimmäiseksi kerraksi. Pientä parantamisen varaa kyllä on vielä! :) 


Sokerimassani olivat päässeet hieman kuivamaan, niin se vähän vaikeutti massan leikkaamista ja kaulaamista tasaiseksi. Kissan silmistä tuli myös vähän surullisen näköiset vaikka niin ei ollut laisinkaan tarkoitus. :D

Tuota täytettä tuli tehtyä vähän liian iso satsi näin pieneen kakkuun ja sitä jäi jonkin verran yli. Tein ylijäävästä osasta alla olevan keksiherkun, jonka sopisi hyvin jälkiruuaksi. Laitoin vain kippoon vuorotellen täytettä ja digestivekeksejä murustettuna. :)


NAM! :)


Vielä en ole kerennyt kakkua maistamaan, mutta jälkkäriksi sitten illalla. :)


2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille