3. lokakuuta 2013

BOUNTYPIIRAKKA


Tämä suklainen piirakka maistuu aivan bountysuklaapatukalle! Mikäli pidät kookoksesta, niin tämä piirakka on varmasti sinun mieleen! Itse ainakin tykkäsin tästä tosi paljon. :) Bongasin piirakan ohjeen uusimmasta Leivotaan-lehdestä. 

Melko makeaa piirakka kyllä oli, mutta ei se mitään. Herkut kuulukin olla makeita! :) Laitoin suurin piirtein puolet piirakasta pakkaseen odottamaan herkutteluhetkiä. Tai oikeastaan laitoin osan paloista pakkaseen, etten olisi syönyt koko piirakkaa yksin yhden illan aikana! :D

Pohja:
3 munaa
4½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
225 g  voita
2 dl keitettyä  vettä

Kookoskreemi:
225 g voita 
4 dl tomusokeria
2 munaa  
200 g kookoshiutaleita

Päällinen:
200 g maitosuklaata
½ rkl öljyä
tummaa suklaata

Aloita lämmittämällä uuni 175 asteeseen. Vatkaa sitten munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet.

Sulata voi kattilassa veden kanssa ja lisää se sitten muiden ainesten kanssa ja sekoita taikinaksi. 

Leinvinpaperoin noin 24x30 cm vuoka ja kaada taikina vuokaan.Paistaa pohjaa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kreemin laittamista.

Valmista kookosvoikreemi. Sulata voi kattilassa ja sekoita sitten muut aineet sulan voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä valmis kreemi täysin jäähtyneen pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Päällystä varten, sulata maitosuklaa mikrossa varovasti ja sekoita öljy joukkoon. Levitä suklaasula palettiveitsen avulla kreemin päälle. Sulata myös pieni määrä tummaa suklaata ja laita se pieneen pursotuspussiin ja pursota piirakalle raidat koristeeksi. 

Anna piirakan jähmettyä jääkissa ennen paloiksi leikkaamista. Leikkaamisessa apuna kannattaa käyttää kuumaa vettä, johon kastat aina veitsen ennen jokaista leikkauskertaa. Tällöin suklaa ei murru/halkeile rumasti leikkauskohdista. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.


Suklaa ja kookos ovat kyllä hyvä yhdistelmä! :)


Piirakka oli ehkä vähän työläs tai oikeataan aikaa vievä, kun piti odotella että pohja jäähtyy ensin ja sitten piti vielä odotella kookoskreemin jähmettymistä, ennen suklaan levitystä. Mutta oli se vain kaiken vaivan arvoista! :) Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä piirakkaa, se vie kielen mennessään! 

By the way... Huomasin, että huomennahan on tasan vuosi siitä kun aloin kirjoittamaan tätä blogia! Eli huomenna pitääkin sitten leipasta jotain hyvää vuosipäivän kunniaksi. ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille