15. lokakuuta 2013

ANGRY BIRDS-POSSUKAKKU


Viime lauantaina matkasin Nokialle viettämään kummipoikani, Vernerin, 6-vuotis synttäreitä. Näille synttäreille sain oikein mieluisan tehtävän, sillä sain valmistaa juhliin makeat kakut herkuteltaviksi. Synttärisankarin toiveena oli Angry Bird-kakku ja sain aivan vapaat kädet kakun toteuttamiseen. Päätinkin sitten tehdä vihreän possukakun mansikkaisella täytteellä. :) 

Tein juhliin tämän possukakun lisäksi vielä toisenkin kakun, puolukkaisen kinuskikakun. Tästä kakusta kerron sitten ensi kerralla vähän enemmän, nyt keskitytään vain possukakkuun. :) 

Levykakkupohja (2 pellilistä)
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pss Dr. Oetkerin vaniljakakkumoussea
2½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
vaniljakreemijauhetta
mansikkahilloa

Kostutus: vaniljamaitoa

Koristelu:
sokerikreemiä
vihreää / mustaa / valkoista sokerimassaa
sokerikuorrutetta 

Valmista ensin levykakut. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää parissa erässä sihdaten vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada puolet massasta pellille, jossa on leivinpaperi ja paista keskitasolla noin 10 minuttia. Tarkkaile ettei pohja pala! Kippaa valmist pohja sokeroidulle leivinpaperille, poista varovasti pohjalla ollut paperi ja anna jäähtyä. Paista perään toinenkin pohja ja anne jäähtyä.

Täytettä varten, valmista vaniljamousse pussin ohjeen mukaan joko pelkästään maitoon tai maitoon sekä vispikermaan. Itse tein maito + kerma yhdistelmällä. Vaahdota mansikkakerma ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon vähän vaniljakreemijauhetta. Yhdistä sitten vaniljamousse ja mansikkavaahto keskenään ja sekoita hyvin tasaiseksi täytteeksi. 

Kakku kootaan noin 3 litran pyöreään kulhoon. Vuoraa kulho ensin kelmulla kauttaaltaan. Leikkaa jäähtyneistä pohjista kulhoon sopivia pyöreitä paloja. Aloita kokoamaan kakkua kulhoon. Kostuta palat vaniljamaidolla, laita kerros mansikkahilloa ja sitten mansikkatäytettä. Toista tätä niin kauan että kulho tulee täyteen. Peitä kelmulla ja anna kakun olla yön yli jääkaapissa.

Koristeluvaiheessa kumoa kakku tarjoiluvadille. Valmista sokerikreemi voista, tomusokerista, vaniljasokerista ja maidosta. Laita kreemiä tasainen kerros kakun pintaa ja jähmetä jääkaapissa hetken aikaan. Kauli vihreä sokerimassa isoksi palaksi ja vuoraa kakku sille. Valmista myös korvat, silmät ja suu sokerimassasta. Osien kiinnittämisessä käytä apuna sokerikuorrutetta liimana ja spagetin pätkillä on tosi hyvä kiinnittää possun korvat. :) Tadaa, valmista tuli! 


Tämä kakku onnistui kyllä mielestäni ihan hyvin ja makukaan ei ollut hullumpi. :) Vaikka näihin koristeellisiin kakkuihin meneekin vähän enemmän aikaa, niin on niitä silti vaan NIIN kiva tehä! 

Ensi kerralla palaan sit sen puolukkakinuskikakun päivityksen kanssa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille