30. lokakuuta 2013

LOHIVOILEIPÄKAKKU



Tämä oli ensimmäinen lohivoileipäkakkuni, jonka olen kotona tehnyt. Töissä olen kyllä tehnyt jo useammankin kerran lohivoikkarin, mutta resepti on aivan toisenlainen. :)

Mielestäni tästä tuli aika hyvä ja hyvin kakku näytti tekevän kauppaansa juhlavieraiden keskuudessa. Niin tosiaan... tämäkin oli taas yksi niistä äitin juhliin tehdyistä tarjottavista. :)

Leipä:
noin 24 palaa ruispaahtoleipää

Kostutus:
½ dl sitruunanmehua
2 dl vettä

Täyte:
600 g ruohosipulituorejuustoa
400 g ranskankermaa 
250 g kylmäsavulohta
400 g lämminsavulohta
1½ - 2 nippua tilliä
3 rkl sitruunamehua
musta- ja valkopippuria

Koristelu:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
maitoa
kylmäsavulohisiivuja
kurkkua
kirsikkatomaatteja
punaisia viinirypäleitä 
tilliä

Valmista täyte. Perkaa lämminsavulohi irti nahasta pieniksi paloiksi. Älä sekoita tätä täytteen muihin aineisiin vaan säästä se sellaisenaan. Pilppua kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, silputtu tilli, sitruunamehu ja pippurit. 

Vuoraa 24 cm halkaisijaltaa oleva irtopohjavuoka kelmulla. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kostuta leivänpalat molemmin puolin sitruunamehulla. Asettele vuokaan ensimmäinen kerros leipiä. Leikkaa leivistä sopivan kokoisia ja muotoisia paloja, että saat pyöreä muodon kakulle. Laita täytteestä noin yksi kolmasosa pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle kerros lämminsavulohta. Tee näin samalla tapaa vielä toinen ja kolmas täyteväli. Kostuta vielä myös päällinenkin leipäkerros ja vedä kelmut tiivisti kakun päälle. Laita päälle jokin kevyt paino ja anna kakun kostua jääkaapissa yön yli.

Koristele kakku. Sekoita tuorejuustosta ja maidosta tahna, jota on helppo levittää kakun ympärille. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoikuvadille. Levitä tuorejuustotahna kakun päälle ja reunoille tasaisesti. Koristele mielesi mukaan. :)



Nam nam... :D


Ruispaahtoleipä sopi tosi hyvin kalan kanssa yhteen ja sitruunamehu kostukkeena teki kakusta raikkaan makuisen. Suosittelen kokeilemaan tätä, hyvää oli! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille