26. syyskuuta 2013

PÄÄKALLOKAKKU



Viime viikonloppuna vietettiin kahden siskon poikani synttäreitä ja näihin kemuihin päätin leipasta tällaisen paakallokakun. Täytteiksi tein kahta erilaista suklaatäytettä ja kakun päälliseen käytin sokerimassa, josta tein tuon mustan pohjan sekä valkoisen pääkallon. :)

Tällä kertaa en kirjoita mitään tarkkoja ohjeita raaka-aineineen tälle kakulle, sillä en muista niitä. :D Tein aika paljon kaikki vain noin silmämääräisesti ilman mitään sen tarkempia mittaamisia. Olin ehkä vähän laiskalla päällä, mutta hyvä kakusta tuli kuitenkin ja maistui synttärisankareille ja vieraille. :)

Kakkupohja:
8 munan vaalea sokeripohja

Täytteet: 
Tummaasuklaamousse
Valkosuklaamousse + tummaa suklaata pieninä paloina
Aprikoosimarmeladia

Kostutus:
Vaniljamaitoa

Koristelu:
VAlkosita sokerimassaa
Mustaa elintarvikeväriä
Vispikermaa
Pehmeitä hopeahelmiä






Käytin apunani pyörivää kakkualustaa kakun kokeamisessa ja koristelussa, mikä helpotti hommaa huomattavasti. Kakun reunat tein niin, että ensin pursotin sivuille kermaa ja tasoitin pinnan palettiveitsen avulla. Reunan raitakuvion sain aikaan sahalaitaisella koristeluraaplla, pitämäkkä raappaa aivan kermapinna tuntumassa ja pyörittämällä kakkualustaa tasaisella liikkeellä. 

Juuri tällaisia kakkuja tykkään tehä! Voisin tehä näitä vaikka joka päivä! :)

Samaisille synttäreille sain vielä täyttää ja koristella ison voileipäkakun. Täytteitä en tähän tehnyt itse, mutta tosiaan kokosin ja koristelin kakun. Jos en aivan väärin muista, niin täytteinä taisi olla kinkku. :)




Nam nam! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille