2. syyskuuta 2013

TIIKERIKUPPIKAKUT

 
Eilisen sadepäivän vuoksi päätin ryhtyä leipomaan ja löysin reseptiarkistostani näiden tiikerikuppikakkujen ohjeen. Nämä ovat kuin tavallisia tiikerikuivakakkuja mutta vain pienemmässä muodossa. :)
 
Mikäli tummaa suklaata ei ole kaapissa juuri leipomishetkellä, niin sen voi vallan hyvin mielestäni korvata parilla kolmella ruokalusikallisella kaakaojauhetta. Tuo tumma suklaa tuo taikinaan vaan vähän täyteläisemmän maun.
 
Ohje on mielestäni helppo ja nopea, aikaa ei mene kauaa näiden herkkujen valmistamiseen. Alla olevalla ohjeella tuli noin 20 kappaletta tiikerikuppikakkuja. Sitten ei muuta kuin leipomaan! :D

Taikina:
175 g jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
175 g pehmeää voita
175 g sokeria
3 kananmunaa
2 rkl maitoa
55 g tummaa suklaata sulatettuna

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja asettele paperiset vuoat muffinsipelleille.
 
Aloita siivilöimällä jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää joukkoon voi, sokeri, munat ja maito. Vatkaa seos tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Sulata tässä vaiheessa suklaa ja anna sen jäähtyä vähän aikaa.
 
Jaa taikina kahteen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Nostele taikinoita vuorotellen muffinsivuokiin; vaaleaa, tummaa, vaaleaa, tummaa....jne. Näin saat aikaan tiikerikakkumaisen vaikutelman kuppikakkuihin.
 
Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kohenneet ja ovat kullanruskeita. Siirrä paistamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.
 
 
TIGER CUP CAKES! :D

 
Näitä kuppikakkuja on helppo pakastaa esimerkiksi isoon pakasterasiaan. Itse laitoin suurimman osan pakkaseen vanhassa karkkilaatikossa. Aina on hyvä olla pakkasessa jotain hyvää, jos joskus tulee yllätysvieraita kylään. :D



 
Tuli mieleen eräs koristeluidea näille kuppikakuille. Mikäli koristelussa haluaa jatkaa tuota tiikeri-teemaa, niin kuorrutteen voisi tehdä kaksiväriseksi; vaaleaa ja tummanruskeaa. Kuorrute voisi olla esim. kermavaahtoa, johon on vispattu sekaan maustamatonta tuorejuustoa. Tämän jakaisi sitten kahtia ja toiseen puoleen lisäisi kaakaojauhetta tai tummaa suklaata. Sitten vain laittaisi näitä kahta täytettä vuorotellan pursotuspussiin ja pursottaa kuppipakuille hienot tiikerikuorrutukset. Tätä pitääkin muuten kokeille ensi kerralla! :D
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille