9. syyskuuta 2013

KAHDEN SUKLAAN KUPPIKAKUT

 
Kuppikakkuteemalla jatketaan... Tällä kertaa vuorossa olisi suklaiset kuppikakut tummalla- ja valkoisella suklaakuorrutuksilla. Omaan makuuni nämä olivat ehkä vähän turhan makeita, ainakin tuo valkosuklaakuorrus. Tummalla suklaalla kuorrutteiset kuppikakut olivat mielestäni parempia, mutta tämähän on vain makuasia. :)

Tällä ohjeella tuli 12 kappaletta kuppikakkuja, puolet päällystin tummallakuorrutteella ja toisen puoliskan valkosuklaakuorrutteella. :)

Taikina:
2 dl vettä
85 g voita
85 g sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
3 rkl maitoa
1 tl vaniljauutetta
1 tl ruokasoodaa
225 g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutteet:
50 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata
4 rkl vettä
350 g tomusokeria

Koristeluun:
suklaanmakuisia koristerakeita

Aloita näiden herkkujen teko lämmittämällä uuni 180 asteeseen ja laittamalla paperivuoat valmiiksi muffinsipellille.

Mittaa sitten kattilaan vesi, voi, sokeri ja siirappi. Kuumenna seosta hitaasti sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja anna kiehua rauhallisesti noin 5 minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä. Voit laittaa seoksen hetkeksi jääkaappiin.

Mittaa tällä välin kulhoon maito ja vaniljauute. Lisää joukkoon ruokasooda ja sekoita, kunnes sooda on liuennut nesteeseen. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe toiseen kulhoon ja lisää siihen jäähtynyt siirappiseos. Lopuksi sekoita joukkoon maitoseos ja vatkaa tasaiseksi.

Lusikoi valmis taikina paperivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista ja koristelua.

Kuorrutteen teko; Mittaa kuumennusta kestävään kulhoon tumma suklaa ja 2 rkl vettä ja puolet voista. Pidä kulhoa poreilevan vesikattilan päällä, kunnes seos on sulanut. Sekoita sitten seos tasaiseksi. Sihtaa joukkoon 175 g tomusokeria ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Päällystä puolet kuppikakuista heti kuorrutteella, sillä se jähmettyy melko nopeasti. Koristele heti myös suklaarakeilla. Valmista valkosuklaakuorrute samalla tavalla ja kuorruta loput kakut sillä. Koristelut rakeilla onnistuu helpoiten niin, että laitat rakeita pieneen kippoon ja dippaat kuorrutetut kuppikakut rakeisiin. Anna kuorrutteiden jämäköityä hetken aikaa jääkapissa ennen tarjoilua ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)
 

Hmmm....suklaata! :)



 
Lolleroa kiinnosti kovasti nämä herkut mutta ei se sitten kuitenkaan edes maistanut kuppikakkua vaikka annoin sille yhden! Kissojen herkkunapit maistuivat hänelle paljon paremmin. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille