24. elokuuta 2013

SUKLAATANGOT


Tällaiset suklaiset keksitangot syntyivät eräänä iltana tylsistymisen ja pienen makean himon seurauksena. :) Ostin itselleni viime kuussa synttärilahjaksi leipomiskirjan Isoäidin parhaat leivonnaiset - Rakkaimmat reseptiti, josta bongasin tämän keksiohjeen. Päädyin tekemään juuri näitä keksejä, koska ohje oli helppo, yksinkertainen ja suhteellisen nopeatekoinen. :)
 
Alla olevalla ohjeella tuli noin 14 -15 kappaletta keksitankoja. Jos haluaa kerralla tehä isomman satsin keksejä vaikkapa jemmaan kaappiin, niin suosittelen tekemään kaksinkertaisen taikinan. :)
 
Taikina:
100 g voita
25 g täysruokosokeria
½ tl vanilja-aromia
100 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Koristeluun:
100 g tummaa suklaata

Aloita keksien teko vaahdottamalla voi, sokeri ja vanilja-aromi kulhossa. Siivilöi seoksen päälle jauhot ja leivinjauhe. Vaivaa sitten taikinaksi.
 
Ota esimerkiksi kertakäyttöinen pursotuspussi ja laita siihen tähtitylla. Siirrä taikina pussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille noin etusormen mittaisia tankoja. Jätä kekseille hieman leviämisvaraa.
 
Paista keksejä 160 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Ota pois uunista ja anna jäähtyä kunnolla.
 
Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa jäähtyneiden keksien molemmat päät sulaan suklaaseen ja nosta leivinpaperille jähmettymään. Keksit voit myös nostaa dippamisen jälkeen hetkeksi jääkaappiin, jolloin suklaa jähmettyy nopeammin. Valmista! :)
 
 
Mielestäni näistä kekseistä tuli ehkä jopa hieman liian makeita tuon ruokosokerin ansiosta. Ehkä ensi kerralla kokeilen tehä näitä tavallisesta sokerista. Tosin,onneksi tuo tumma suklaa vähän tasoitti makeutta. :)
 
 
Muutama sananen vielä tuosta kirjasta, josta otin tämän ohjeen. Siinä on kyllä tosi paljon hyviä ohjeita, niin piirakoihin, kakkuihin, leipiin kuin pikkuleipiinkin. Kirja oli mielestäni todellinen löyty itselleni! Hmm... Mitähän kivaa kokeilisin kirjasta seuraavaksi?!? :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille