14. syyskuuta 2013

SITRUUNA-VALKOSUKLAAPANNACOTTA



Luin uusimmasta Pirkka-ruokalehdestä, että Fazerilta on tullut uutta sitruunanmakuista valkosuklaata. Taisin heti seuraavana päivänä ostaa kaupasta tätä kyseistä suklaata ja tehdä samaisesta ruokalehdestä pannacottaa. Pannacotta on siitä hyvä, kun sen valmistamiseen ei mene kauaa aikaa ja se on SUPER hyvää! :)
Itse laitoin pannaconta tavallisiin juomalaseihin ja tästä satsista tuli neljä annosta.
Massa:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
100 g sitruunavalkosuklaata (Fazer)
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl vanilliinisokeria
Päällinen:
mustikoita (pakaste)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi.
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, anna kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuuman kerman joukkoon. Lisää seokseen sitten paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman.
Lisää joukkoon jugurtti ja maust vielä vanilliinisokerilla. Jaa seos annosmaljoihin ja laita jääkappiin jähmettymään. Kun annokset ovat jäähtyneet, sulata pakkasesta jäiset mustikat mikrossa ja annostele hyytyneen massan päälle. Valmista! :)

Mustikat sopivat hyvin tämän pannacotan päälle. Meiän Janikin jopa sanoi että tämähän on hyvää! :D


Tätä tulee varmasti tehtyä vielä toistekin! Mutta sitten mustikoiden tilalle voisi laittaa vaihtelun vuoksi esimerkiksi mansikoita tai vadelmia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille