23. syyskuuta 2013

KEY LIME PIE / LIMETTIPIIRAKKA



Voih, en ees muista kuinka kauan oon miettinyt tekeväni limepiirakkaa... ja nyt sain sen viimein aikaiseksi! :) Ohjeen tähän kirpeän raikkaaseen piirakkaan otin Pirkka-lehdestä 9/2013. Ohje on helppo ja yksinkertainen, eikä aikaakaan mene kauaa kunnes piirakka on valmis.

Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte:
4 keltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 1/4 dl limemehua (2-3 limettiä)
2 tl limetin kuorta raastettuna

Koristelu:
vispikermaa
limetin paloja ja kuorta raastettuna

Tämän piirakan pohjaa paistetaan aluksi vähän aikaa uunissa. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Aloita irtovuoan (24 cm) pohjan vuoraamisella leivinpaperilla. Murskaa keksit pakastepussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Sulata voi, sekoita keksimurut ja sulatettu voi keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa uunissa noin 8 minuuttia.

Valmista täyte. Erottele munien keltuaiset kippoon ja vatkaa niiden rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kondensoitu maito, limetinmehu ja -kuori raastettuna. Vatkaa tasaiseksi massaksi ja kaada täyte paistetun pohjan päälle.

Paista piirakkaa vielä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä uunista oton jälkeen ja siirrä se sitten jääkaappin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele ennen tarjoilua kermavaahdolla ja limetinpaloilla sekä raastetulla limetinkuorella.


Kermavaahto tasoittaa hieman piirakan kirpeää makua! 


Tämä piirakka vei kyllä kielen mennessään, sen verran hyvää se oli! :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille