20. elokuuta 2013

KOLMEN KERROKSEN RAHKAKAKKU


Löysin tällaisen kakkuluomuksen arkistojen kätköistä hetki sitten ja ajattelin päivitellä kakun kuvien kera tänne. :) Muistaakseni tästä on jo ainakin vuosi, jos ei jopa kauemminkin aikaa, kun tein kyseisen kakkuloisen. Kyllä tämä aika menee nopeaa!! :)
 
Ohjeena olen tässä käyttänyt Kinuskikissan (kenenkäs muunkaan :D ) ohjetta juhlapöydän raitakakusta vähän muunneltuna. Muistaisin että kakku oli hyvää! Eihän se nyt pahaakaan ole voinut olla, kun kakussa on käytetty mansikoita ja vadelmia. :D

Pohja:
1 pötkö mansikkadominoja
noin 100 g margariinia
 
Täytemousse:
6 dl kuohukermaa
300 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
 
Täyte 1:
1 ½ liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä
 
Täyte 2:
3 liivatetta
200 g mansikoita
½ dl sokeria
 
Täyte 3:
3 liivatetta
200 g vadelmia
½ dl sokeria
 
Koristelu:
sydämenmuotoisia mansikkakarkkeja
valkosuklaalastuja

Ota sydämen muotoinen irtopohjavuoka ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteitä.
 
Ensiksi vatkaa täytemoussen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. Jaa vaahto tasaisesti kolmeen erilliseen kulhoon.
 
Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia (tai kunnes täyte on hieman hyytynyt) ennen seuraavaa kerrosta.
 
Täyte 2:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen noin 30 minuuttia (tai kunnes täyte on hieman hyytynyt).
 
Täyte 3:
Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.
 
Kun viimeinenkin kerros on hyytynyt, irrota kakku vuoasta ja koristele se karkeilla sekä suklaalastuilla. Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)


NAMI NAM! :)

 

Jos aivan oikein muistelen, niin tämä kakku taisi kadota suhteellisen nopeasti lautaselta! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille