13. elokuuta 2013

BARBIEKAKKU



Kuinka kauan olenkaan miettinyt, että pitäisi kokeilla tehä barbiekakku. Olen varmaan jo puolisen vuotta sitten tilannut netistä kakkua varten tehdyn barbievartalon, jonka voi laittaa kakkuun, mutta kaapissahan tämä on vain pölyttynyt, kun en ole saanut mitään aikaiseksi. Nyt kuitenkin päätin viime viikonloppuna ryhtyä tuumasta toimeen ja väsätä kasaan prinsessakakun. :)
 
Kakku oli yllättävän nopea ja helppo tehdä. Tietty tämäkin riippuu, millaisen mekon koristeineen haluaa barbielleen tehä. :) Tällä kertaa en niinkään keskittynyt kakun makuun ja niinpä teinkin todella yksinkertaisen täytteen; pelkkää kermavaahtoa. Halusin nyt vain päästä koristelemaan kakkua ja keskittyä enemmän siihen kuin kakun maistumiseen. :D

Tumma levykakkupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
 
Täyte:
2 dl vispikermaa
Vaniljasokeria

Kostutus: omenamehua
 
Sokerikreemi:
100 g suolatonta voita
1 dl kaakaotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl omenamehua tai maitoa
 
Koristelu:
250 g limenvihreää sokerimaassa
pienet palat oranssia ja vaaleanpunaista sokerimassaa
sokerikreemiä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne munasokerivaahtoon parissa erässä varovasti nuolijalla sekoittaen. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia, kumoa erilliselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
Vispaa täytteen kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Etsi kaapista sopivan mallinen kulho tai esimerkiksi korkea lasi/muki, johon kokoat kakun. Vuoraa astia ensin kelmulla kauttaaltaan. Leikkaa jäähtyneestä levykakusta sopvian kokoisia pyöreitä paloja, jotka mahtuvat valitsemaasi astiaan. Kokoa kakku laittamalla vuorotellen kakkupaloja ja täytettä. Kostuta palat kevyesti omenamehulla. Anna kakun olla kokoamisen jälkeen muutaman tunnin jääkappissa.
 
Valmista sokerikeemi vatkaamalla ensin pehmeä voi, tomusokeria ja  vaniljasokeri keskenään. Lisää lopuksi mehu tai maito ja sekoita vielä tasaiseksi massaksi. Irrota kakku astiasta suoraan tarjoiluvadille ja vuoraa kakku sokerikreemillä kauttaaltaan. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi kovettuu.
 
Kaulaa tällä välin limenviihreä sokerimassa isoksi levyksi. Marmoroi oranssi ja vaaleanpunainen massa keskenään. Aseta vihreä massa kakun päälle ja aseta se nätisti laskoksille. Tee marmoroidusta massasta nukelle toppi ja aseta se nuken ylävartalon ympärille. Tee pieniä palloja oranssista massasta ja asettele niitä hameen helmaan. Pursota pallojen ympärille pienet pisteet tekemälläsi sokerikreemillä, näin saat aikaiseksi pieniä kukkia. :) Aseta nuken ylävartalo paikoilleen painamalla se varovasti kakun yläpuolelle. Tadaa, valmista tuli! :)

 
Yllä olevaan mukiin kokosin nuken helman ja mielestäni tuo oli juuri hyvän mallinen muki tähän hommaan. :)

 

 
Sokerikreemillä voisi myös pursottaa muitakin koristeita nuken hameeseen noiden kukkien lisäksi. :)
 
 
Tätä kakkua oli kiva tehdä! Pitänee joskus tehä uusi mutta vain erilaisilla koristeilla ja hameella. :)
 
Muuten, tuota levykakkua jäi itsellä ainakin melko paljon yli. Ylimenevästä osasta tein muutaman hassun leivoksen. Koristelin leivokset marmoroidulla sokerimassalla, sokerikeemillä ja parilla nonparellilla. Näitä voisi kutsua vaikka satu-leivoksiksi tai miksikä nyt ikuna noita ötököitä haluaakaan kutsua. Hekohee... :D
 
 
Aika kaameilta nuo kyllä näyttävät!! :D
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille