6. elokuuta 2013

KINKKUPIIRAKKA


Nam, kinkkupiirakka on niin hyvää! Oltiin viime viikonloppuna käymässä Lappiksella ja päätin lauantai-illan ratoksi leipasta nopean kinkkupiirakan. Olisin itse halunnut vielä laittaa tähän tonnikalaa, mutta kaikki eivät siitä niin pitäneet niin päätin jättää sen poies. Hyvää tästä tuli ilman tonnikalaakin! :)

Pohja:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
noin 3 rkl kylmää vettä
 
Täyte:
230 g savukinkkusuikaleita
150 g juustoraastetta
2 kananmunaa
1 prk kermavaaliä
1 iso paprika
persiljaa
suolaa
valkopippuria
 
Aloita piirakan teko pohjasta. Voitele piirakkavuoka kevyesti. Mittaa kulhoon rasva, jauhot ja suola. Nypi keskenään hyvin ja lisää lopuksi vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja vähän reunoille.
 
Valmista täyte. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita keskenään sekaisin. Laita persiljaa, suolaa ja valkopippuria oman maun mukaisesti täytteseen. Itse laitoin valkopippuria melko runsaalla kädellä. :)
 
Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40-45 minuuttia ja anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. :)
 

 
Tuli ihan vesi kielelle, kun katselee näitä kuvia. Pitääköhän tehä tätä pian uudestaan?! :D


Delicious!

 
Ensi kerralla laitan kyllä mukaan sitä tonnikalaa. Mielestäni se tekee piirakasta vieläkin paremman! :)
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille