30. heinäkuuta 2013

SUKLAALIKÖÖRIJÄÄTELÖ

 
 
Oon jo kauan aikaa halunnut tehä ite jäätelö. Sitä varten oon oikein raahannut kotoa Lappikselta iänikuisen vanhan jäätelökoneen. Mutta kuinka ollakaan, kone on vaan jäänyt pölyttymään kaapin perukoille... :D
 
Onneksi törmäsin Pullahiiren blogissa jo jokin aika sitten todella helppoon jäätelöreseptiin ja nyt päätin viime viikonloppuna kokeilla valmistaa suklaista liköörillä maustettua jädeä. Voin kyllä todeta että tämä oli HYVÄÄ ja ennen kaikkea NIIN helppoa ja nopea valmistaa. :) Vähän muokkailin ohjetta oman makuun sopivaksi ja sen mukaan mitä nyt kaapista sattui tekohetkellä löytymään.
 
Jäätelöseos:
1 dl suklaalikööriä (Mozart Gold)
1 prk kondensoitua maitoa (EI valmiiksi karamellisoitua)
2 dl vispikermaa
100 g suklaata rouhittuna (valkoista ja tummaa )
 
Kiehauta likööri pienessä kattilassa ja anna sen jäähtyä. Sekoita sen jälkeen jäähtynyt likööri, kondensoitu maito ja vispikerma keskenään sekaisin. Laita seos jääkaappiin. Rouhi tällä väkin suklaat rouheiksi.
 
Kun seos on jääkaappi kylmää, vatkaa sähkövatkaimella noin viitisen minuttia, jotta seoksesta tulee ilmavaan. Sekoita varovasti nostelle rouhitut suklaat joukkoon ja kaada valmis seos noin 7 dl vetoiseen astiaan. Itse käytin vanhaa karkkilaatikkoa. :) Seoksen päälle voi vielä laittaa suklaarouhetta koristeeksi. Anna olla pakkasessa seuraavaan päivään saakka.

 
 
 NAM, JÄÄTELÖ ON NIIN HYVÄÄ! :)

 
Käytin valkoista suklaata muistaakseni paljon enemmän jäätelön teossa, koska se on hyvää ja sopi hyvin tähän jääteelöön. Toki jokainen voi käyttää mitä suklaata ite haluaa. Kentis ihan tavallista maitosukltaa tai vaikka esimerkiksi lakritsisuklaata.
 
Itse tehty suklaakastike olisi kruunannut tämän annoksen mutta en millään enää jaksanut sitä alkaa väsäämään. Hyvin tämä maistui ilman mitään kastikkeitakin. Suosittelen kokeilemaan! :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille