24. heinäkuuta 2013

MUSTIKKAPIIRAKKA


 
Nyt tuntuu että kaikilla on kauhea mustikkabuumi päällä. Koko ajan tulee uusia reseptejä erilaisista mustikkapiirakoista ja -herkuista. Enkä meinaa ite olla poikkeus tässä tilanteessa, vaan päivitän tänne oman versioni suussasulavasta piirakasta mustikoiden kera. :)
 
Tämä piirakka oli kyllä nopea ja helppo valmistaa. Yksinkertasilla aineilla saa monesti hyvää aikaiseksi. :)
 
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
 
Täyte:
200 g mustikoita (pakaste)
1 prk maitorahkaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl sokeria
2-2½ tl vaniljasokeria
 
Aloita valmistamalla piirakkapohjaa varten taikina. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Vatkaa muna sekaan. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Voitele piirakkavuoka kevyesti ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Huom! Taikina jää melko tahmeaksi ja tätensormia on hyvä jauhotta aina välilllä painelun lomassa. :)
 
Laita jäiset mustikat vuokaan taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita loput täyteaineet keskenään sekaisin ja kaada mustikoiden päälle. Paista piirakkaa noin 30-35 minuuttia 200 asteessa ja anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.


M-M-M-M-M-M.... MUSTIKKAA! :)



 
Piirakan kannattaa tosiaan antaa kunnolla jäähtyä ennen tarjoilua. Lämpyisenä tuo täyte oli vielä melko lötköä, mutta jämäköityy kyllä jäähtyessä.  Melkeinpä voin sanoa, että piirakka oli parasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. :)

 
Piirakan kyytipojaksi sopisi hyvin esimerkiksi vaniljakastike tai vaniljajäätelö. Mutta hyvää tämä oli ilman mitään lisukkeita. :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille