19. heinäkuuta 2013

KYLMÄSAVULOHIPIIRAKKA


 
Pitkästä aikaa tuli väsättyä jotain suolaista purtavaa. Olen viime aikoina keskittynyt tekemään vain kaikkia makeita herkkuja, niin tämä lohipiirakka oli kyllä oikein mukavaa vaihtelua välillä. :)
 
Piirakka on todella helppo ja nopea valmistaa. Aikaa ei mene alkuvalmisteluineen ja paistoineen kuin noin tunnin verran, jos ihan sitäkään. :) Idean piirakkaan otin Kinuskikissan sivuilta, täyte on oikeastaan suoraan sieltä mutta pohja on itse sovellettu. :)
 
Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
noin 3 rkl kylmää vettä
 
Täyte:
1 sipuli
10 cm pala purjoa
öljyä
300 g kylmäsavulohta
2 dl juustoraastetta (Emmental)
2 kananmunaa
1 ruukku tilliä
1 tl paprikamaustetta
½ valkopippuria

Valmita ensin pohja. Voitele piirakkavuoka kevyesti. Mittaa kulhoon rasva, jauhot ja suola. Nypi keskenään hyvin ja lisää lopuksi vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja vähän reunoille.
 
Aloita täytteen valmistus. Silppua sipulia ja purjo. Kuullota näitä hetki pannulla pienessä öljytilkassa. Suikaloi lohi pieniksi paloiksi ja yhdistä sitten kaikki täytteen ainekset keskenään ja sekoita. Kaada täyte vuokaan ja paista 200 asteessa, uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Valmista tuli! :)


Herkullista! :)


Yleensä en niin kovasti pidä tillistä, mutta tähän piirakkaan se sopii kyllä todella hyvin!

 
Nam! Tämä oli hyvää ja teen varmasti vielä joskus toistekin. Piirakka maistui mielestäni parhaimmalle hieman jäähtyneenä. Ei siis kannata heti uunista oton jälkeen alkaa mussuttaa piirakkaa, siinä palaa vain kieli. :D
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille