15. heinäkuuta 2013

MANSIKKATÄYTEKAKKU


Jaahas, sitä olis tänään tullut taas vuosi lisää ikämittariin. :) Sen kunniaksi leivoin itselleni perinteisen mansikkakermakakun ja päälle laitoin tuoreita mansikoita. Nam, tästä ei voi kakku enää parempaa olla ja ihanan kesäinen fiilis tulee noista tuoreista mansikoista. Kuten olen tainnut jo ennenkin täällä mainita, että mulla pitää aina synttäreillä olla mansikkakakku, niin eihän sitä nyt tänäkään vuonna voinut perinteestä poiketa. :)

Pohja:
6 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
valmista mansikkahilloa
tuoreita mansikoita muussattuna
5 dl vispikermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
 
Kostutus:
noin 2½ dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
 
Koristelu:
5 dl vispikermaa
tomusokeria
tuoreita mansikoita

Valmista kakkupohja mielellään täyttöä edellisenä päivänä. Tällöin pohja on huomattavasti helpompi leikata osiin. Valmista kakkupohjaa voi säilyttää jääkaapissa pussiin käärittynä täyttämishetkeen saakka.
 
Valmistele ensin kakkuvuoka. Vuoraa irtopohjavuoka (noin 22 cm) leivinpaperilla, pohja + reunat. Vaahdota sokeri ja munat hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa siivilällä munasokerivaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kuivat aineet kannattaa sihdata muutamassa erässä vaahdon joukkoon, ei kaikkia kerralla. :) Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys tikulla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Anna pohjan jäähtyä.
 
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen aikana vaniljakreemijauhe joukkoon. Muussaa mieleisesi määrä tuoreita mansikoita muussiksi ja aloita kakun kokoaminen. Kostuta kaikki pohjaosat molemmin puolin vaniljamaidolla. Laita ohut kerros mansikkahilloa ensin pohjalle, kerros muussattuja mansikoita ja lopuksi reilu kerros vaniljakermavaahtoa. Tee toinen täyttöväli samalla tapaa. Mikäli kermaa jää yli, laita sitä ohut kerros kakun reunoille ja päälle.
 
Koristelua varten vatkaa kerma vaahdoksi ja mauste se tomusokerilla. Pursota suljetulla tähtityllalla kakun reunat. Perkaa mansikat ja puolita ne. Asettele mansikat kakun päälle ja pursota tämän jälkeen kakun päälle reunoille vielä kermaa haluamallasi tavalla. Mansikoita ei kannata asettaa aivan kakun reunoja myöten, jotta reunatpursotukset mahtuvat vielä kakun päälle. :) Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!

 
Nam, tuoreet mansikat ovat NIIN hyviä! :)



 
Mansikoita tuli kyllä napsittua kiitettävä määrä kakkua tehdessä!

 
 Hmmm... NAM! :D
 

Kyllä tällä kakulla kelpaa synttäreitä viettää vaikka itse niin sanonkin. Peruskakku ilman mitään turhia härpäkkeitä tai hienouksia on mielestäni kaikkein parasta. :)

 
 

5 kommenttia:

  1. Onnittelut!! Mullakin oli juuri synttärit ja aina on ollut mansikkakakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnittelut myös sinullekin! Kyllä tuo mansikkakakku kesällä on vain parasta! :)

      Poista
  2. Vaikka ohje onkin jo vanha, kysyisin, että minkä kokoista tyllaa käytit pursotuksissa? Kutakuinkin tämän ohjeen mukaan olisin rippijuhliin kakkua tekemässä, ja juuri tuollaiset pursotukset haluaisin myös saada aikaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, nyt pistit pahan kysymyksen. 😊 Muistaakseni käytin isoa tähtityllaa, olisikohan ollut Heirollin suljettu tähtitylla. Aivan varma en kuitenkaan ole, sillä kakun teosta on jo niin kauan aikaa. 😊

      Poista
    2. Okei, kiitos kuitenkin vastauksesta! Noita tyllia kun on niin monenlaisia ja haluaisin nimenomaan tälaista muhkeampaa jälkeä, Städterin 14 mm tähtityllalla taitaa tulla liian siroa :-D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille