8. heinäkuuta 2013

APPELSIINISUKLAA-KAURACOOKIET



Olen nyt viime aikoina innostunut leipomaan erilaisia keksejä ja pikkuleipiä. Ne on niin helppo säilöä laatikoihin tai isoihin lasipurkkeihin, kuten itse tapaan tehdä. Tosin, keksit vain katoavat turhankin nopeasti purkeista. Kahvin kanssa nämä suklaiset kaurakeksit maistuivat kertakaikkisen hyviltä.
 
Ohjeen näille kekseille bongasin Yhteishyvän ruokalehtisestä ja muokkailin ohjetta hieman kaapista löytyvien aineksien mukaan. Alla olevalla ohjeella tuli muistaakseni noin 18 kappaletta keksejä. Tein niistä suhteellisen isoja, koska tykkään syyä isoja keksejä. :D
 
Taikina:
200 g margariinia
3 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 rkl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl kaurahiutaleita
noin ½ dl rusinoita
150 g appelsiinisuklaata (Fazer)
 
Aloita vatkaamalla huoneenlämpöinen margariini ja fariinisokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon muna ja maito koko ajan sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää ne rasvasokeri-seokseen lastalla käännellen.
 
Lisää lopuksi taikinan joukkoon kaurahiutaleet, rusinat ja karkeiksi paloiksi rouhittu suklaa. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta lusikan avulla nokareita leivinpaperoidulle pellille ja painele niitä hieman littaniksi. Paista keksejä 175 asteessa, uunnin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
 
 
 
Annoin keksien olla uunissa muistaakseni vähän vajaa 15 minuuttia, jolloin keskusta jäi ihanan pehmeäksi ja reunat olivat rapsakoita. :)
 
 
Ohjetta on helppo muuttaa oman mauan mukaiseksi vaihtamalla esimerkiksi suklaan toiseen makuun tai käyttää kahta eri suklaata (tumma/vaalea). Jos ei niin välitä rusinoista, ne voisi korvata esim. kuivatuilla karpaloilla tai vaikkata cashew-pähkinöillä. Vaihtoehtoja kyllä löytyy! :)
 
 
 
Huomaatteko jotain epämääräistä yllä olevan kuvan vasemmalla ylälaidassa?!?! :D Hahaa... Lollerohan se siinä on päässyt taas kuvaan mukaan. Se tuli taas haistelemaan leipomuksia ja taisi se vähän maistaakin yhtä keksiä vähän reunasta. :)
 
Juups, mut nyt loppu taas tämä koneella istuminen, kun ulkona paistaa aurinko. Taidanpa laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä pienelle juoksulenkille. Tulevana viikonloppuna ajattelin muuten käyä ostamassa itselleni synttärilahjaksi uudet juoksukengät. :D
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille