30. kesäkuuta 2013

KEKSIKAKKU


 
Muutama viikko sitten postilaatikkooni kolahti kertakaikkisen ihana kakkukirja; Taivaalliset täytekakut, kirjoittaja Linda Lomelino. Olin tilannut kyseisen kirjan JuJu-kerhosta, johon olen jo vuoden päivät kuulunut. Olin aivan innoissani, kun huomasin paketin tulleen ja nopesti revin paketin auki ja ryhdyin lukemaan kirjaa. :) Täytyy kyllä sanoa, että tämä on yksi parhaista kakkukirjoista, joita omista tällä hetkellä ja kirjassa riitti lukemista ja tutkimista moneksi tunniksi. :)
 
Ensimmäisenä päätin kokeilla tehdä kirjasta Cookies 'n' cream- keksikakun. Tämä kakku näytti kirjassa todella herkulliselta ja ohjekaan ei tuntunut monimutkaiselta. Jotain aineita minulta puuttui, joita reseptissä oli mainittu, kuten tavallinen tomusokeri, mutta käytin sen sijaan kaakaotomusokeria. Eikä se mielestäni haitannut yhtään lopputulosta. :D Ohjeessa oli myös käytetty Oreo-keksejä, mutta niitä en tähän hätään löytänyt mistään kaupasta. Niinpä ostin vain ihan tavallisia vaniljanmakuisia täytekeksejä.
 
Tästä kakusta kivan mielestäni teki sen, että siinä oli käytetty kahta erilaista kakkupohjaa, jotka tekivät kakusta kivan ja erilaisen näköisen. :) Alla olevilla ohjeilla kakku syntyi. :)

Keksi-vaniljapohja:
50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
1 1/4 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 suuri munanvalkuainen
8 vaniljatäytekeksiä
 
Suklaakakkupohja:
25 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 keskikokoinen muna
3/4 dl maitoa
½ dl kiehuvaa vettä

Täyte:
300 g tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dl kaakao- tai tavallista tomusokeria
3 dl kuohukermaa
6 vaniljatäytekeksiä

Koristelu:
vaniljatäytekeksejä oman mielen mukaan murskattuna (kuitenkin niin paljon, että keksimurska peittää kakun pinnan kauttaaltaan)
 

Aloita valmistamalla kakkupohjat. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja valmista molemmat kakkupohjat yhtä aikaa uunissa. Vuoraa ensin kaksi noin 18 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa leivinpaperilla; pohja + reunat.
 
Keksi-vaniljapohja; Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon maito ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muiden aineiden joukkoon. Lisää munan valkuainen ja jatka vatkaamista vielä parin minuutin ajan. Murenna keksit keksi ja sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaa.
 
Suklaakakkupohja; Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Siivilöi vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda ísoon kulhoon. Lisää muut ainekset ja vatkaa pari minuuttia tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaa.
                    
Paista molemmat pohjat yhtä aikaa uunissa noin 25-30 minuutin ajan.
Tarkista kypsyyttä tarvittaessa tikulla.
 
Täyte; Sekotia kulhossa tomusokeri ja tuorejuusto keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostelemalla tuorejuustoseoksen joukkoon. Murenna keksit ja sekoita ne noin kolmannekseen täyteseoksesta. Tätä käytetään kakun täytteenä ja loput tulee sitten kakun pinnalle.
 
Aloita kokoamaan kakkua sitten kun pohjat ovat kunnolla jäähtyneet. Leikkaa vaalea vanilja-keksipohja kahteen osaan. Sukkaapohja saa olla sellaisenaan yhtenä kappaleena. Laita ensin yksi vaaleapohja kakkuvadille ja levitä puolet keksitäytteestä sen päälle. Nosta päälle suklaapohja ja sen päälle loput keksitäytteestä. Pane päälle toinen vaalea keksipohja ja levitä kakun reunoille ja päälle täyte, jossa ei ole keksimuruja joukossa.
 
Kakun koristelua varten murskaa keksit aivan pieneksi muruksi tehosekoittimessa tai pussin ja kaulimen avulla. Painele keksimurut varovasti kakun reunoilla ja pinnalle. Tämä vaihe vaatii hieman kärsivällisyyttä. :) Kakun päälle laitoin itse vielä koristeeksi keksejä ja keltainen ruusun. :) 

 
Hmmm... Mitähän kakkua kokeilisin seuraavaksi kirjasta?? :D


Nam!
 
 
Mikäli täytteessä olisi käyttänyt tavallista tomusokeria kaakaotomusokerin sijaan, täyte olisi ollut valkoista eikä ruskeaa kuten kuvassa näkyy.


Pitihän Lolleron käyä vähän nuuhkimassa, että mitä herkkua olin tällä kertaa saanut aikaiseksi. Tai sitten sitä vain harmitti kun kuvasin kakkua sen omalla penkillä, josta Lorde tapaa katsella ulos ja metsästää lintuja. Olin vallannut sen paikan! :D

 
Kakku oli kyllä todella hyvää, kun otti yhden palan, ei voinut olla ottamatta lisää. Aluksi ihmettelin ohetta lukiessani, että miksei kakkua kostuteta ollenkaan. Mutta eipä se olisi kostutusta edes tarvinnutkaan, hyvin oli mehevää ja suussasulavaa. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille