27. kesäkuuta 2013

SUKLAA-APPELSIINITÄYTEKAKKU



Viimeinkin on sadepäivä ja voin hyvällä omallatunnolla istua koneella kirjottamassa uutta päivitystä tänne. Edellisestä päivityksestä taitaakin olla jo jonkin aikaa... Lupasin itselleni etten aurinkoisina päivinä edes avaa konetta, vaan menen ulos ja nautin auringosta.  Nyt kun vettä sataa ja muutenkin ulkona on ankea ilma, voin hyvin viettää aikaa koneella. :)
 
Viikko takaperin olimme Lappajärvellä juhannuksen vietossa. Perjantaina päivällä kokoonnuimme kaikki Rannan siskokset, äijien kera, vanhimman siskoni luokse viettämään juhannusta. Ohjelmassa oli saunomista, paljuilua ja ennen kaikkea hyvän ruuan syömistä. Jokainen toi jotain syötävää ja omalle kohdalleni napsahti jälkiruuan teko. Tämä oli erityisen mieluinen tehtävä! :)
 
Pienen mietinnän jälkeen päädyin tekemään normaalin täytekakun. Pohjiksi tein kaksi pellillistä levykakkupohjia; toisen kaakaolla ja toisen ilman kaakaota. Näin kakun kerroksiin sai kivasti värivaihtelua. Täytteiksi päädyin suklaamousseen ja applesiinituorejuustoon. Aika hyvä yhdistelmä vaikka itse sanonkin! :)

Levykakkupohjat:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
 
+ kaakaoversioon: 2 rkl kaakaojauhetta
 
Täytteet:
1 pss Blå Band suklaamousse-jauhetta
1 prk appelsiinituorejuustoa
2 dl vispikermaa
vaniljasokeria
 
Kuorrutus+koristelu:
6 dl vispikermaa
tummaa- ja valkoistasuklaata
nonparelleja
värikuulia
hedelmämysliä
 
Kostutus: maitoa+vaniljasokeria

Käytä mieluiten huoneenlämpöisiä kananmunia pohjien teossa. Voit aloittaa tekemällä ensin vaikka vaalean pohjan. Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi munasokerivaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina paperoidulla uunipellille ja paista keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, poista varovasti paperi pohjasta ja anna jäähtyä.
Valmista tummapohja samaan tapaan. Muista lisätä kaakaojauhe kuvien aineiden joukkoon. :)
 
Tee suklaamoussetäyte paketin ohjeen mukaan. Appelsiinitäytettä varten vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto. Voit maustaa vielä vähän vaniljasokerilla halutessasi.
 
Kun pohjat ovat kunnolla jäähtyneet, leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan ja ala koota kakkua. Kostuta pohjat vaniljasokerimaidolla ja lado täytteiksi vuorotellen suklaamoussea ja tuorejuustotäytettä. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele mielesi mukaan. Valmista tuli! :)
 
 
Kakusta tuli kyllä aika korkea, mutta ei se mitään. Olipa paljon syömistä! :)
 
 
Koristelu näyttää kyllä aika sekametelisopalta! :D
 
 
Äitini sai idea koristella kakun reunat muromyslillä. Aika hyvä idis äitiltä eikä ollenkaan hullumman näköinen lopputulos! :)
 
 
Kakun visuaalisesta puolesta vastasivat itseni lisäksi toinen siskoistani ja äiti. Mitään tarkkaa suunnitelmaa meillä ei ollut koristeiden suhteen, vaan heitimme vain kakun päälle kaikkea mahdollista, mitä kaapista löytyi. Koristelu-osuus oli kyllä hauska ja naurua piisasi! :)
 
 
Kakkupalat eivät millään meinannet pysyä pystyssä korkeuden vuoksi. Mut kyllä noista kuvista vähän näkee millainen kakku oli sisältäpäin. :)
 
 
Namskis, kakku oli hyvää ja teki hyvin kauppansa juhannuksen vietossa. Suklaa ja appelsiini sopivat kyllä hyvin yhteen.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille