13. kesäkuuta 2013

PÄHKINÄSUKLAAKEKSIT



 
Nam, näihin pähkinäsuklaalevitekekseihin tuli ihan kauhea himo ensimmäisen syötyään. Koko ajan oli vain otettava uusi keksi vaikka kuinka vannoi ja vakuutti että tämä on nyt jo viimeinen. Niin hyviä nämä olivat mielestäni! :) Ja mikä parasta, näihin kekseihin ei tule ollenkaan rasvaa ja ne on tosi helppo ja nopea valmistaa.
 
En muista nyt aivan tarkkaa määrää, kuinka paljon keksejä tuli taikinasta. Ehkä jotain noin 20 kappaletta, riippuu tietty minkä kokoisia keksejä haluaa tehä. Omistani tuli suht isoja ja ne olivat oivia herkkujapaloja kahvin kanssa tai ihan muuten vaan. :) En myöskään muista nyt aivan varmana minkä nimistä pähkinäsuklaalevitettä näissä käytin. Muistan vain että purkin kyljessä oli tammenterjohen ja oravien kuvia. Oiskohan se ollut jotain Nikita tai jotain vastaavan merkkistä. Kyllä mulla onkin hyvä muisti nykyään! :D
Taikina:
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 prk (400 g) pähkinäsuklaalevitettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
 
Sekoita muna ja sokeri keskenään. Lisää sitten joukkoon pähkinäsuklaalevite jääkaappikylmänä ja sekoita taikina tasaiseksi.
 
Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja sekoita. Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja litistä ne sitten littanaksi. Jätä riittävästi leviämisvaraa, kun laitat keksit pelllille. Nämä leviävät aika paljon paistamisen aikana. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Varo ettet polta keksejä!
 
Halutessahan keksit voisi vielä koristella jotekin. Itse jätin koristelut tällä kertaa pois ja nautin vain keksien hyvästä mausta. Koristeluesimerkkinä voisi olla tummaan/valkoseen suklaaseen dippaaminen puoliksi tai raitojen tekeminen keksien päälle. :)

 
Muistin että mullahan oli kaapissa jemmasa tuollainen lasipurkki, johon sain oivasti laitettua osan kekseistä. Ne keksit mitkä eivät purkkiin mahtuneet, pääsivät parempiin suihin. :)

 
 LURPS... :P

 
Kekseistä tuli jäähdyttyään ihanan rapeita!



Tähän loppuun on vielä aivan pakko laittaan meiän Teukasta alla oleva kuva, vaikkei se liity mitenkään edellä oleviin kekseihin. :) Musta toi kuva Teuvosta on vaan niin kertakaikkisen hyvä. Oikea tilannekuva... Teukka on just parhaillaan leikkimässä sen omalla lempipuuhkalla! Se monesti kulettaa tuota keltasta puuhkaa pitkin kämppää ja yrittää piilottaa sitä jonnekin, ihan pöhkö kissa! :)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille