22. toukokuuta 2013

MANSIKKAVANILJA-RAHKAKAKKU


Tämä kesäinen mansikkavanilja-rahkakakku syntyi viime viikonloppuna käydessäni kotona Lappikselle kyläilemässä. Leivottiin kakku yhessä äitin kanssa. :) Lopputulos oli ehkä hiukan turhan makea kiilteessä käytetyn mansikkahillon ansiosta. Eipä tuo kuitenkaan hirveesti haitannut ja kakku hupeni ihan silmissä lautaselta. :D
 
Harmittaa vain kun olin unotanut ottaa kameran mukaa ja nämä kuvat joudun sitten ottamaan kännykän kameralla. Laadusta huomaa ettei kamera kännykässäni ole kovinkaan kummoinen. :/ Toivottavasti noista kuvista nyt saa ees jotain selvää.
 
Pohja:
noin 300 g täysjyvä digestive-keksejä
noin 100 g voita sulatettuna
 
Täyte:
4 liivatetta
vesitilkka
1 prk makeaa mansikkarahkaa (valio)
1 prk vaniljarahkaa (valio)
1 prk vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 rkl sokeria
1 tl vanilljasokeria
 
Kiille:
mansikkahilloa
3 liivatetta
vesitilkka
 
Murskaa keksit pieneksi pussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Sulata rasva ja kaada keksimurskan joukkoon, sekoita. Kaada mössö leivinpaperilla pinnoitetun irtovuoan (24 cm) pohjalle ja taputa tasaiseksi.
 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota mansikkakerma vaahdoksi. Yhdistä rahkat keskenään ja lisää joukkoon sokerit, sekoita. Sekoita mansikkakermavaahto rahkojen joukkoon varovasti sekoittaen.
 
Kiuhauta vesitilkka mikrossa tai kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte hieman jähmettyneen pohjan päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin. Täyte on aika jämäkkää ja täten kiilteen kakun päälle voi tehdä melko nopeasti.
 
Valmista kiille. Laita liivatteet taas likoamaan. Ota haluamasi määrä mansikkhilloa, riippuen kuinka paksun kiilteen haluat. Kuumenna taas vesi ja sulata liivatteet siihen, lisää liivateseos mansikkahillon joukkoon ja sekoita. Kaada täytteen päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Sitten ei muuta kuin laita kakku jääkaappiin odottamaan jähmettymistä. :)



Itse tykkään paksusta keksipohjasta ja sellainen tähän kakkuun kyllä tuli. Ehkä jopa hieman liiankin paksu mutta hyvää oli. :D Jos haluat ohuemman pohjan, laita vähemmän keksejä tai käytä isompaa vuokaa.

 
Tuossa mansikkahillokiilteessä käytettiin kaupasta ostettua hilloa ja se oli kyllä ihan liian makeaa. :/ Vähän jäi harmittamaan kun hillon makeus puski niin voimakkaasti läpi. En kyllä enää ikään käytä kaupan mansikkahilloja, yök! :D
 

2 kommenttia:

  1. Uuuu, näyttää hyvältä :D Onneksi kohta alkaa mansikkakausi ihan kunnolla ettei tarvitse tyytyä kaupan hilloon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sanoppa muuta, ootan kovasti että pian saa tuoreita mansikoita! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille