29. toukokuuta 2013

VALKOSUKLAA-APPELSIINIPIIRAKKA


Nam, nam ja vielä kerran nam! Tämä oli aivan huippu hyvää piirakkaa, muuta ei voi sanoa. :) Bongasin reseptin Pullahiiren blogista viime viikolla ja huomasin et mullahan oli kaapissa pian vanhaksi menevä appelsiinituorejuusto-paketti. Niinpä päätin perjantaisen illan kunniaksi väsätä tällaisen herkullisen valkosuklaa-appelsiini piirakan.
 
Tätä piirakkaa teen kyllä varmasti toistekin, sillä se oli NIIN hyvää. Tein tämän suht pieneen vuokaan, niin siitä sai sellaisen kivan pikkupiirakan. :)

Pohja:
3 kanamunaa
2½ dl sokeria
4½ vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl kiehautettua vettä
150 g voita
 
Kuorrute:
200 g appelsiinituorejuustoa (Valio)
150 g suolatonta voita
160 g valkosuklaata

Aloita piirakan teko vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet, kiehauta vesi ja sulata voi. Lisää vatkattuun muna-sokerivaahtoon vettä ja kuivia aineita vuorotellen. Lopuksi lisää joukkoon sulatettu ja jäähtynyt voi. Sekoita massa hyvin sekaisin ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (itselläni oli 25x15x cm). Paista pohjaa 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Seuraa pohjan kypsyyttä tikun avulla. Älä paista liikaa koska se vaikuttaa pohjan mehevyyteen. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
 
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto (pitää olla huoneenlämpöistä!)  keskenään hyvin sekaisin. Sulata suklaa varovasti mikrossa, anna jäähtyä hetken aikaa ja lisää sitten seoksen joukkoon. Vatkaa massa hyvin sekaisin. Levitä kuorrute pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja nosta piirakka kylmään. Leikkaa paloiksi kun kuorrute on jähmettynyt ja herkuttele! :)


 Kuorrutteesta tuli oikein kunnon paksu kerros! :D

 
Lurps... :P




Muutama palanen tuli kyllä herkuteltua tätä piirakkaa! Mutta kyllähän sitä viikonloppuisin saa aivan vähän herkutella...ainakin mun mielestä! :)

 
Kuorrutteeseen voisi sopia myös jokin muu tuorejuusto kuin appelsiini. Ensi kerralla voisin kokeilla mangon tai sitruunan makuista tuorejuustoa. :)
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille