2. toukokuuta 2013

KYLMÄSAVULOHIPASTEIJAT

 

 
Oho, onpas viimeisestä päivityksestä jo vierähtänyt tovi! Kyllä tämä aika menee nykyään niin nopeeta, ihan liian nopeaa. :) Olen nyt viimeisten parin viikon aikana käynyt pari kertaa Turussa leipuri-kondiittori koulutunneilla, niin ei ole paljon ollut aikaa tai voimia enää leipoa kotona. Reissaaminen Vaasan ja Turun välillä on yllättävän raskasta. :)

Mutta nyt näin vapun kunniaksi leivoin tällaisia herkullisia kylmäsavulohipasteijoita. Nämä ovat tehty samaan tyyliin kolmioiksi, kuin edellisetkin pasteijat, jotka päivittelin tänne sivustolleni. Tästä lohitäytteestä tuli kyllä heti yksi lempparitäytteistä, sillä se oli niin helppo tehdä ja TODELLA maukasta ja hyvää. Suosittelen kyllä testaamaan mikäli vain tykkää kylmäsavulohesta. :)

5 kpl valmiita torttutaikinalevyä
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g kylmäsavulohta
pieni pala purjoa
ruohosipulia silputtuna
mustapippuria

voiteluun: kananmunaa

Ota pakkasesta torttutaikinalevyt sulamaan ja valmista täyte tällä välin. Laita tuorejuusto esim. muovikippoon ja notkista sitä hieman lusikan avulla. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja laita se tuorejuuston joukkoon. Silppua purjo ja ruohosipuli pieneksi, lisää muiden aineiden joukkoon. Sekoita aineeta tasaiseksi tahnaksi ja mausta mustapippurilla makusi mukaan.
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli jokaista taikinalevyä vähän isommaksi sekä pituus että leveyssuuntaan. Näin saat yhdestä levystä kaksi pasteijaa. Jaa kaulitut levyt kahtia ja laita jokaisen palan keskelle nokare valmistamaasi tahnaa. Taittele pala kolmioksi ja painele sivut hyvin kiinni sormin ja haarukan kärjen avulla. Tämä vaihe kannattaa tehdä huolella, jottei täytteet pursua paistamisen aikana pihalle.
 
Voitele pasteijat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.


Nam nam, nämä pasteijat hupenivat todella nopeasti parempiin suihin. :)

 
Mielestäni pasteijoista tuli suhteellisen suolaisia vaikka en lisännyt yhtään suolaa täytteeseen. Kylmäsavulohi itsessään on jo niin kovin suolaista, ettei ylimäääräistä suolaa kyllä tarvi laisinkaan.
 
Hmm... Ensi kerralla voisinkin kokeilla tehdä jauhelihapasteijoita. :)
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille