18. huhtikuuta 2013

KUKKAKAKKU

 
 
Ja samaisten synttärien leipomukset jatkuvat vielä tämän päivityksen verran. :) Toisena toiveena synttäreille oli sokerimassalla päällystetty kakku. Koska synttärisankari oli pieni tyttönen, toiveena oli että väriämaailma olisi vaaleanpunainen. Niinpä kakku sai ylleen vaaleanpunaisen kuorrutteen ja päivänkakkaroita.  :)

En vain itse ollut yhtään tyytyväinen kakun ulkonäköö tai tarkemmin sanottuna synttärisankarin nimen kirjottamiseen. Yritin kaikkeni, jotta olisin tehnyt nimen kirjaimet massasta kuten tein myös
1 V. - tekstin, mutta kirjaimet eivät sitteen millään meinanneet onnistua. Hermothan siinä sitten meni! Enkä meinannut keksiä, miten olisin saanut nimen kirjoitettua hienosti. Yritin montaa eri tekniikkaa mutta mikään ei meinannut luonnistua. Niinpä sitten loppujen lopuksi päädyin kirjoittamaan nimen mustalla elintarviketussilla ja siitä tuli ihan KAUHEA! :( En tykännyt tuloksesta yhtään ja oikein hävetti viedä kakku synttäreille. Mutta aina sitä ei voi vain onnistua kaikessa. :D

Kakkupohja:
6 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ vehnäjauhoja
1½ perunajauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
 
Täyte:
2 prk mangososetta
1 pss Dr. Oetkerin suklaamoussejauheetta
2 dl maitoa
1½ dl vispikermaa
noin 2 dl appelsiinimehua
 
Koristelu:
kaakaovoikreemi (voita,kaakaotomusokeria,vaniljasokeria, app.mehua)
750 g vaaleanpunaista sokerimassaa
100 g valkoista sokerimassaa
päivänkakkarakoristeet (valmistettu jo aikaisemmin)
 
 
Valmista kakkupohja jo edellisenä päivänä ennen täyttämistä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne parissa erässä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24 cm) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla ja jatka paistamisa 5 minuttia kerrallaan tarvittaessa.
 
Täytettä varten valmista suklaamousse pussin ohjeen mukaisesti maidosta ja vispikermasta. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja, laita purkki mangososetta ja kerros suklaamoussea. Tee näin myös toinenkin kerros. Anna vetäytyä jääkapissa ja koristele kakku vasta tarjoilupäivänä jos vain mahdollista.
 
Valmista voikreemi sekoittamassa voi, tomu- ja vaniljasokeri sekä appelsiinimehi sekaisin tasaiseksi kreemiksi. Laita kreemiä tasainen kerros kauttaaltaan kakun pintaan ja anna kakun olla jonkin aikaa jääkaapissa. Sillä välin kauli vaaleanpunainen massa isoksi levyksi. Asettele vaaleanpunainen massalevy kakun päälle mahdollisimman nätisti ja leikkaa ylimääräiset palat pois. Valmista kakun alareunaan jonkinlainen koriste mikäli haluat. Itse päädyin tekemään tuollaisen köynnöksen kahdella värillä. Kiinnitä kukkakoristeet kakkuun ja kirjoita myös päivänsankarin nimi ja ikä kakkuun. (Tämä oli kauhein vaihea itsellä kun se ei vain meinannu onnistua! :D)  VALMISTA TULI! :)
 
 
Tätä kakkua en itse päässyt maistamaan mutta toivottavasti kakku maistui hyvälle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille