3. toukokuuta 2013

KAAKAO-VALKOSUKLAAMUFFINSIT


 
Näitä herkullisia kaakao-valkosuklaamuffinseja leivoin myös tuossa vapun tienoilla. Muffinseja on aina niin kiva tehdä, kun ne on niin nopeita valmistaa. Voisin leipoa muffinseja vaikka joka päivä. :)
 
Alla olevalla ohjeella tuli noin 17 kappaletta muffinseja. Käytin aivan normaalin kokoisia muffinsivuokia.
 
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
1½ dl maitoa
200 g kermaviiliä
3/4 ruokaöljyä
2 kananmunaa
100 g valkoistasuklaata
 
Koristelu: vaaleanpunaisia Candy Meltsejä
 
Sekoita keskenään kuivat aineet; jauhota, kaakaojauhe, sokerit ja ruokasooda. Sekoita toisessa kipossa keskenään kermaviili, maito, ruokaöljy ja kananmunata. Sekoita nämä hyvin sekaisin. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
 
Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinaan esim. nuolijalla varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla tikulla, mikäli ei ole aivan varman ovatko muffinsit valmiita vai ei. Anna paistettujen muffareiden jäähtyä kunnolla ja koritele vasta sitten. Sulata candy meltsit mikorissa ja levitä sulanutta seosta lusikkaa apuna käyttäen muffinsien päälle.

 

 
Jaahas, jaahas... Kukas se alakuvassa vilahtaakaan? Sehän on Lollero! :) Kyllä se ihmetteli kovasti kun laitoin muffinsit pöydällä kuvaamista varten. Kovin olisi varmasti tehnyt mieli maistaa mutta Lorde tyytyi sitten kuitenkin vain haisteluun. :)
 
Muffinsit olivat kyllä mielestäni onnistuneita ja olivat todella meheviä sisältä. Tosin tuo koristelu ei nyt oikeen onnistunut aivan toivomallani tavalla ja muffinsit näyttivät aika rumilta. Mutta toisaalta... haittaakse!? Pääasia että ne maistuivat kuitenkin hyviltä. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille