9. huhtikuuta 2013

MYSLI

 

 
Viikonloppuna innostuin ensimmäistä kertaa tekemään itse mysliä. Olen nyt aina aamuisin ennen töihin lähtöä alkanut syyä jugurttia ja mysliä. Jotenkin nuo kauppojen myslit eivät enää maistu ja tarkemmin perehdyttyäni niihin, nehän sisältävät ihan hirveesti ylimääräistä sokeria. Kotitekoinen mysli on siis huomattavasti terveellisempää ja ennen kaikkea PALJON parempaa kuin kaupasta ostetut. :)
 
Apua myslin valmistukseen pyysin eräältä kaverilta ja hän neuvoikin kurkistamaan Voisilmäpeliä-blogia, josta löytyi hyvä ohje myslin tekoon. Niinpä tämän mysliherkun pohjana on käytetty reseptiä tuolta blogista ja mukaan on lisätty aineksia oman maun mukaan. :)

8 dl kaurahiutaleita
2 dl kolmen viljan leseitä (Kuidukas, Myllyn Paras)
1 pss salaattisiemeniä (Pirkka)
1 dl cashewpähkinöitä
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
ripaus suolaa
1 dl rypsiöljyä
3-4 rkl juoksevaa hunajaa
 
kookoshiutaleita
kuivattuja hedelmiä (banaanilastu, papaija, rusina)

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita sekaisin. Lämmitä rypsiöljyä hieman kattilassa ja sekoita hunaja joukkoon. Hunaja sekoittuu paremmin kun öljy on lämmintä.
 
Kaada hunaja/öljyseos kuiviin aineesiin ja sekoita hyvin. Kaada valmis seos leivinpaperillisen uunipellin päälle ja levitä tasaisesti. Paahda mysliä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kääntele mysliä muutamaan otteeseen paahtamisen aikana. Huom! Ole tarkkana paahtamisen kanssa, sillä mysli kärähtää helposti.
 
Anna valmiin myslin jäähtyä hieman ja lisää lopuksi joukkoon kookoshiutaleet ja kuivatut hedelmät. Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)

 
HERKULLISTA... :D

 
Tykkään syyän ihan vaan pelkästäänkin tätä mysliä mutta aivan parasta se on mielestäni jugurtin kanssa nautittuna. :)
 

 
 

 
Tulihan Lordekin vähän kahtomaan mitä herkkua olin oikeen väsännyt. Ois varmaan sillekin maistunut tämä herkullinen mysli mutta enpäs antanutkaan sen maistaa. :)
 
Itsetehtynä myslistä saa juuri sellaisen kuin itse haluaa ja lisät juuri sellaisia aineksia, joista itse tykkää eniten.  Ensi kerralla ajattelin valmistaa muuten samanlaista mysliä mutta lisään joukkoon kuivattuja karpaloita. :)
 
Ps. Olen muuten jo syönyt toisen noista purkeista tyhjäksi. :)
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Mä tein myös pari viikkoa sitten ite mysliä! Tuli kyllä hyvää ja kohta on purkki tyhjänä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä ihan sairaan hyvää ja tästä myslistä tuli kyllä heti mun lempparia. Pitää varmaan viikonloppua valmistaa uusi satsi. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille