14. huhtikuuta 2013

BANAANI-SUKLAA- MUFFINSIT


 
Eilen oli hyvän ystäväni lapsen synttärikemut ja parin kakun lisäksi leivoin näille synttäreille vielä yhden satsin banaanimuffinseja. Olin aikaisemmin viikolla ostanut hirveän määrän banaaneita kaupasta ja mun oli pakko keksiä niille jotain käyttöä ennen kuin ne olisivat menneet huonoksi. Niinpä banaanit päätyivät muffinsien muotoon ja synttärisankarin herkkupöytään. :)
 
Mielestäni muffinsit näyttivät hieman tylsiltä ilman mitään kuorrutetta tai koristeita. Näin ollen dippailin valmiit ja hyvin jäähtyneet muffinsit tummaan suklaaseen ja koristelin strösseleillä. :) Alla olevalla ohjeella tuli noin 15 kappaletta muffinseja. Määrä riippuu tietysti minkä kokoisia muffinsivuokia haluaa käyttää. :)
 
Taikina:
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1½ dl sokeria
3 banaania
1 kananmuna
100 g margariinia sulatettuna
 
Kuorrute:
100 g tummaa suklaata
strösseleitä
 
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Muussaa banaanit mössöksi ja sulata margariini mikrossa. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin.
 
Sekoita banaanimössö, kananmuna ja sulatettu margariini erillisessä kulhossa. Lisää sitten kuivat aineet seokseen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
 
Jaa valmis taikina muffinsivuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista muffinsien kypsyys tikulla ja jatka paistamista pienissä erissä mikäli tarpeen. Anna valmiiden muffinsien jäähtyä kunnolla.
 
Kuorrutetta varten sulata suklaa varovasti mikossa miedolla teholla pienissä erissä. Dippaa muffinsit yksi kerrallaan sulaan suklaaseen ja ripottele heti päälle strösseleitä koristeeksi. Valmiit muffinsit kannattaa säilyttää jääkaapissa suklaakuorrutteen vuoksi.


BANAANI + SUKLAA = NAM! :D
 
 
Nämä muffinsit olivat mielestäni todella hyviä ja maistuivat kunnolla banaaneilta. Suklaakuorrute kruunasi maun ja sopi hyvin yhteen baanaanin kanssa. Mikä kivointa, nämä muffinsit oli todella helppo valmistaa ja aikaa ei tainnut mennä kuin maksimissaan puolisen tuntia. Helppoa ja hyvää! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille