1. huhtikuuta 2013

PÄÄSIÄISEN VIETTOA

Tällä kertaa vietimmekin pääsiäistä koko konkkaronkan kanssa Lappajärvellä. Pakkasin kissat kantoboxiin ja lähdin torstaina ajelemaan kohti kotikonnuja. :)
 
Matka ei vain ollut kovin mieluisa, sillä Teukka maukui melkein koko automatkan. Hän ei oikein pidä autossa olemisesta. Jostain syystä se menee aina ihan paniikkiin, kun sen laittaa boxiin ja sitten se läähättää autossa kuin koirat ja riehuu ympäri boxia. Tämä on aina niin kurjaa, kun reissaaminen on Teuvolle niin kova paikka. :(  Hassua toisaalta, kun Lollero taas oikein nauttii autossa olemisesta. Yleenä se menee jo valmiiksi boxiin oottamaan lähtöä, kun nostan boxin valmiiksi eteisen lattialle. :) Lorde vain nukkuu aina koko matkan autossa ja välillä voi päästellä jotain ääniä, mutta pääsääntöisesti se on yleensä unten mailla. On siinä sisarukset! :)

Tänä pääsiäisenä pääsinkin suhteellisen helpolla leipomisen suhteen. Äitini oli jo tehnyt vaikka mitä herkkuja jääkaappiin ja pakkaseen valmiiksi. Näin ei itse tarvinnut sen suurempia leipomuksia tehä. Onhan se aina kiva välillä mennä vain valmiiseen pöytään herkuttelemaan. :) Sen verran autoin äitiä, että tein appelsiini-valkosuklaajuustokakun. Nuo juustokakut on niin helppo ja vaivaton tehä, että siinä ei kauaa nokka tuhissut kun kakku oli jo jääkaapissa jähmettymässä. :)


Alla oleva herkullinen täytekakku on äitini käsialaa. Kakku on ihan perinteinen vaaleapohjainen kakku, jonka välissä on omena-mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Kostutukseen on käytetty tavallista appelsiinimehua ja koristeina on viinirypäleitä. Nam, kyllä tällaiset perinteiset herkut ovat vain parhaita. :)

 

 
 
Näihin pieniin kermaleivoksiin äiskä oli jo aikaisemmin valmistanut kääretortun, jonka välissä oli sitruunarahkaa ja omenahilloa. Tarjouluhetkellä vatkasin muutaman desin kermaa ja värjäsin sen keltaisella pastavärillä ja pursotin tyllan avulla kermavaahdon leikattujen palojen päälle. Koristeeksi laitoin vain tavallisia nonparelleja. Yksinkertaista ja hyvää! :)


NAM! :)
 
 
Mielestäni näissä kuvissa olevat lautaset ja kahvikupit ovat kertakaikkisen ihanat! En muista millä vuosikymmenellä nuo astiat on hankittu meille kotiin, mutta ne ovat kyllä tosi kivat. Juon aina kahvini noista mukeista, kun olen käymässä kotona Lappiksella. :)



Kissoille vierailut Lappikselle ovat aina mukavia ja uskon että molemmat, Teuvo ja Lollero, oikein nauttivat, kun pääsevät isoon taloon tutkimaan ja nuuhkimaan paikkoja. Onhan se ihan eri asia olla isossa omakotitalossa, kuin meiän pienessä kerrostalokämpässä. Joskus tuntuu etteivät kissat haluaisia lähteä ollenkaan takaisin kotiin. :)
Ehkä sekin vaikuttaa asiaan, kun äitillä ja isällä on myös kissa kotonaan, Manu. Itseasiassa, Manu on mun kissa ja sekin on asustellut täällä Vaasassa jonkin aikaa. Vuosia sitten kun lähin koulusta vaihtoon Thaimaahan, niin jouduin viiä Manun Lappikselle hoitoon kolmeksi kuukaudeksi. Tänä aikana Manu tottui olemaan ulkona ja täällä kaupungissa se ei taas onnistunut. Niinpä jouduin jättämään Manun sitten kokonaan Lappajärvelle. En olisi voinut ottaa sitä enää sisäkissaksi tänne, kun se oli jo tottunut pääsemään ulos aina kun halusi. Mutta nyt Manusta on tullut kunnon landekissa ja se nauttii olla isän ja äitin passattavana. :)

Saanen esitellä, alhaalla komeilee pieni kuvasarja meiän iki-ihanasta Manusta. Vaikkakin Manu on tyttökissa, niin olen antanut sille aikoineen nimeksi Manu, en tiiä miksi. :D  Manulla on myös paljon erilaisia lempinimiä, kuten esimerkiksi Manusta, Manuliini, Pumpulikissa ja Luru. :)


Miu, hän on niin söpö!! :)
 

Ala kuvassa Manusta leikkee Teukan ja Lolleron puuhkalla. Kyllä vanhakin vielä jaksaa leikkiä kun sitä joku vain jaksaa leikittää. :) Muistaakseni Manuska on jo viiden vuoden ikäinen.

 
Kurrrnauuuu.... :)


Yläkuvassa Manu taitaa vahtia Teukkaa ja Lordea, on sen verran tuiman näköinen. Olemmekin keksineet siskoni kanssa Manulle yhdeksi lempinimeksi "Järkkäri eli järjestyksenvaljoja", koska se joutuu niin kovasti vahtia meiän kissojen perään. Ne eivät oikein meinaa tulla hyvin toimeen keskenään ja Manu joutuu aina välillä sähistä ja koppasta Lordea ja Teuvoa. :)

 
Lollero kyllä tykkää niin kovasti olla Lappikselle ja tutkia kaikkia paikkoja. Hän on sellainen seikkailija kissa! :)

 
Teuvo on löytänyt oman nukkumapaikan ja piilopirtin itselleen keittiöstä kaapin päältä. Korkealla on hyvä nukkua rauhassa ja sieltä näkee hyvin, mitä muut touhuilevat. :)

 
Molemmat katit tykkäävät istua olohuoneen ikkunalaudoilla. Äiti joutuu aina meidän tullessa, ottaa kaikki koriste-esineet pois ikkunoilta, etteivät kissat pudota niitä. Tuossa on hyvä istua ja katsella ulos. :)

 
Teukan uusin lempipaikka on nukenrattaat. En tiiä miten se noissa tykkää olla, mutta siinä se nyt monesti olla köllötteli ja nukui. Hassu-Teukka! :)


Pitäähän sitä myös varpaanvälit pitää puhtaana! :)


MAU, hyvää pääsiäistä vielä kaikille! :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille