15. huhtikuuta 2013

MANSIKKAKERMAKAKKU


 
Samaisille synttäreille, joille tein edelliset banaanisuklaa-muffinsit, väsäsin myös tälläisen perinteisen kermakakun. Kakun täyteeksi laitoin toiveita noudattaen mansikkahilloa ja paljon kermavaahtoa. :)

Kakkupohja:
6 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ vehnäjauhoja
1½ perunajauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
 
Täyte:
mansikkahilloa
1 pss Dr. Oetkerin vaniljakakkumoussea
2 dl maitoa
1½ vispikermaa
noin 2 dl appelsiinimehua
 
Koristelu:
noin 5-5½ dl vispikermaa
tomusokeria + vaniljasokeria
rosa pastaväriä
sokerimassakukkia (valmistettua jo aikaisemmin viikolla)

Valmista kakkupohja jo edellisenä päivänä ennen täyttämistä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne parissa erässä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24 cm) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla ja jatka paistamisa 5 minuttia kerrallaan tarvittaessa.
 
Valmista vaniljamoussetäyte maidosta ja kermasta pussin ohjeen mukaisesti. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros appelsiinimehulla. Laita sitten kerrosa mansikkahilloa ja vaniljamoussesa. Itse laitoin kunnon kerrokset täytteitä. :) Tee näin myös toinenkin kerros. Annoin täytetyn kakun olla jääkaapissa yön yli kelmuun ja muovipussiin laitettuna ja koristelin kakun vasta synttäripäivä aamuna.
 
Koristeluja varten vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen yhteydessä joukkoon tomusokeria ja vaniljasokeria haluamasi määrä. Erota valmiista vaahdosta pieni osa toiseen kulhoon ja värjää se pastaväriää vaaleanpunaiseksi. Väriä ei tarvitse laittaa paljoa, sillä se antaa jo pienelläkin määrällä paljon väriä. :) Tähtiylliä apuna käyttäen pursota kakun reunat ja päällinen haluamallasi tavalla. Itse päädyin kuvan mukaiseen kuvioon. :) 
 
Tarkoituksena oli myös laittaa valmiin kakun päälle aikaisemmin valmistamiani sokerimassakukkia, mutta niitä en vielä kotona viitsinyt laittaa kakun päälle, etteivät koristeet olisivat sulaneet/vettyneet kermavaahdon vaikutuksesta. Niinpä pakkasin vain koristeet mukaan ja ne asetettiin kakun päälle juuri ennen tarjoilua. :) Harmikseni en muistanut ollenkaan ottaa kuvaa kakusta korsteiden kera. :/ Mutta ihan hienolta kakku näytti koristeiden kanssa. :)




Kukkakoristeiden pintaan on laitettu helmiäisspräytä tuomaan kiiltoa ja väriä. Keskustat ovat vain ihan tavallisia sokerihelmiä, jotka on kiinnitetty sokerikuorrutteella.

 
Tykkään hirveästi tehä kaikkia tällaisia kukkakoristeita. Niitä on niin kiva näpertää vaikka aikaa niihin saakin kulumaan tovin jos oikein innostuu. :D
 
Kakku maistui myös hyvälle ja olin ihan tyytyväinen lopputulokseen ja makuun. :) Onneksi laitoin kakun väliin oikein ekstra paljon mansikkahilloa ja kermaa. :D
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Nams! Ihanan näköinen kakku, herahti vesi kielelle. :P Ja ihania kukkia, oot taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vähän tuo kakku pääsi kyllä epäonnistumaan, kun siitä tuli ihan vino! Mut ei se onneks haitannut synttärisankaria. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille