10. maaliskuuta 2013

SUKLAA-MANGO-PASSION -KAKKU


 
Perjantaisen naistenpäivän kunniaksi leivoin itselleni herkullisen suklaisen mango-passion kakun. Pohjan ohjeen nappasin Kinuskikissan kirjasta ja täytteet tein sitten oman mieltymyksen mukaan. :)

Kaapissani oli jo kauan aikaa lojunut mango-passion mousse jauhepusseja ja niinpä ajattelinkin sitten valmistaa siitä täytteen sulkaiseen kakkuuni. Halusin myös jotain muutakin kakun väliin kuin vain tuota moussea ja niinpä kipaisin kauppaan hakemaan purkin appelsiinimarmeladia. Hyvä kakku tuli kyllä näistä aineksista. :)

Suklaakakkupohja:
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria

Täyte:
1½ dl vispikermaa
1 pss mango-passion mousse jauhetta (Blå Band)
1 prk (230g) appelsiinimarmeladia (Saarioinen)

Kostutus:
noin 2 dl omenmehua

Koristelu:
suklaalastuja


Vuoraa ensin noin 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laitoin itse paperin sekä pohjalle että kiertämään vuoan reunoja. Tällä tavalla ei tarvitse korppujauhottaa vuokaa.

Erottele kanamunien valkuaiset ja keltuaiset erilleen. Sulata tumma suklaa mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Sekoita sitten keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita tämän jälkeen vaahdon joukkoon keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää sulatettu suklaa parissa erässä taikinan joukkoon kevyesti vatkaten.

Lisää seuraavaksi kuivat aineet taikinaan muutamassa erässä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan kevyesti vatkaten.

Kaada valmis taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Itse pidin kakkua noin 45 minuuttia uunissa ja hyvä tuli. :) Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Itse leikkasin vain kahteen osaan. Valmista täytemousse vispaamalla kerma mango-passion jauheen kanssa vaahdoksi. Kostuta pohjat omenamehulla. Laita kerros appelsiinimarmeladia ja valmista moussea täyteväliksi. Nosta päälle kansipala ja kostuta mehulla. Laita vielä myös kannen päälle marmeladia ja kerros moussea. Koristele suklaalastuilla ja valmista tuli. Nopeaa ja helppoa! :)
 
 






 
 
Kahvin kanssa tämä kakkui maistui todella hyvälle. Taidankin mennä taas keittämään sumpit ja herkuttelemaan kakkua! :)
 
 

1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Jätä viesti Herkkukatille