4. maaliskuuta 2013

ANGRY BIRDS-KAKUT: KELTAINEN LINTU JA KUNINGASPOSSU

 
 
Viime viikonloppuna matkaan lähti tällaiset Angry Birds-kakut sukulaisen synttäreille. Olin oikein mielissäni kun multa kysyttiin josko voisin tehdä pikkupojan synttäreille kaksi kakkua. Pienen pohdinnan jälkeen päädyttiin sitten tekemään tuo keltainen lintu ja kuningaspossu. Olinkin jo kauan miettinyt että haluan kokeilla tehdä tuon veikeän possukakun ja nyt sain siihen hyvän mahdollisuuden. :)
 
Molemmat kakut haluttiin gluteenittomana, joten näissä kakuissa ei ole käytetty ollenkaan tavallisia vehnäjauhoja. Koristelut kaikki on tehty eri värisillä sokerimassoilla. Toiveena kakkujen täytteeksi oli jotain suklaista ja mansikkaista. :)
 
Mielestäni molemmat kakut onnistuivat hyvin. ainakin ulkonäöllisesti. Valitettavasti nyt en tällä kertaa päässyt itse maistamaan kakkuja. Toivon kovasti että kakun olivat syötäviä. :)
 
Gluteenittomat kakkupohjat:
(tein alla olevalla ohjeella yhden vaalean pohjan ja kaksi kaakaopohjaa)
 
5 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
Suklaiseen pohjaan: 1½ dl perunajauhoja + ½ dl kaakaojauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot (+kaakaojauhe), leivinjauhe, vaniljasokeri ja siivilöi munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla taikina tasaiseksi.  Laita leivinpaperi uunipellille ja voitele paperi öljyllä. Kaada taikian voidellulle paperille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Suklaamousse:
 
1 pss Dr. Oetkerin suklaamoussea
2 dl maitoa
1½ vispikermaa
vaniljakreemijauhetta
 
Mansikkamousse:
1 pss Dr. Oetkerin mansikkamoussea
2 dl maitoa
1½ vispikermaa
vaniljakreemijauhetta

Toimi suklaa- että mansikkamoussen valmistuksessa samalla tavalla. Sekoita moussepussin sisältö sähkövatkaimella maidon kanssa hyvin sekaisin. Vispaa erikseen kerma ja sihtaa vispauksen yhteydessä joukkoon hiukan vaniljakreemijauhetta. Yhdistä lopuksi kermavaahto ja maito/mousseseos keskenään.
 
 
Molemmat kakut on koottu 3,5 litran muovikulhoihin. Possukakku on koottu vaaleasta kakkupohjasta, suklaamoussesta ja mango piltistä. Kostutuksena on appelsiinimehua ja sokerimassan tarttumapintana kaakaovoikreemi. Lintukakku on puolestaan tehty kaakaopohjasta, mansikkamoussesta ja vadelmahillosta. Kostukkeena on vaniljasokerimaito ja tarttumapintana sokerimassalle mansikkavoikreemi.
 
Koristeet molempiin kakkuhin on tehty pelkästään eri värisistä sokerimassoista.




 
RÖH RÖH! :)
 
 
Vaikka näihin kakkuihin meni aika paljon aikaa, niin tykkäsin silti ihan hirveästi tehdä näitä! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille