23. maaliskuuta 2013

PUOLUKKA-MASCARPONE WHOOPIES

 
 
 
Viime viikonloppuna tuli kyläiltyä hyvän ystävän luona Oulussa ja tarjolla kahvipöydässä oli muun muassa tällaisia puolukka-marcarpone-whoopies leivoksia/keksejä. Olin heti myyty näillä suussa sulaville herkuille ja päätin tuolloin, että mun on aivan pakko tehä myös itse näitä. Niinpä sitten eilen päästyäni töistä aloin heti väsätä puolukkaisia whoopiesseja. En oikein tiiä ovatko nämä whoopiet ennemmin keksejä vai leivoksia? Kait se on ihan sama mitä nimitystä niistä käyttää. :)
 
Mulla kävi vain pieni kämmi taikinan teossa. Unohdin nimittäin lisätä heti alkumetreillä fariinisokerin tavallisen sokerin ja voin vaahdotusvaiheessa. Huomasin tämän vasta sitten kun olin saanut taikinan jo tehtyä. Silloin pääsi kyllä pari ärräpäätä suusta... :D Mutta sekoitin sitten tarvittavan fariinisokerin määrän lopuksi taikinan joukkoon. Taikinan onnistui kuitenkin hyvin ja lopputulos ei ollut yhtään kehnonpi. :) Tämä resepti on lähtöisen Pirkan sivuilta.

 
Keksitaikina:
100 g voita
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl maitoa
 
Täyte:
1 prk (250g) mascarponejuustoa
1 ½ dl puolukoita
½ dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria

Aloita vatkaamalla pehmeä voi ja molemmat sokerit vaahdoksi. (Älä tee samaa virhettä kuin minä! :D ) Lisää sitten muna joukkoon hyvin vatkaten.
 
Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
 
Nosta taikinasta lusikoiden avulla pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Muista jättää vähän leviämisvaraa nokareiden väliin. Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kunnolla.
 
Valmista seuraavaksi täyte. Sekoita mascarponejuuston joukkoon kohmeiset puolukat ja sokerit. Levitä täytettä esimerkiksi lusikan avulla puolelle kekseistä ja paina kevyesti toiset puolikkaat kanneksi leivoksille. Säilytä whoopiesseja jääkaapissa.
 
 
 

 
Nämä whoopiet ovat kyllä todella hyviä. Puolukka ja marcarponejuusto sopivat hyvin yhteen ja tuloksena ei ole ollenkaan liian makea täyte. Näitä pystyy syömään useammankin kuin van yhden kerrallaan. Nämä herkut ovat myös siitä hyviä, että näitä voi pakastaa esimerkiksi yllätysvieraiden varalle.
 

 
Olihan tuo meiän Teukka taas kuvioissa mukana leipomis- ja kuvaussessioiden aikana. Kun olin ottamassa kuvia valmiista leivoksista, niin eiköhän Teukka ryökäle napannut kameran suojakotelon ja alkoi leikkiä sillä. En meinannut millään saaha sitä pois siltä. Miu! :)
 

2 kommenttia:

  1. Voi nam! Säki kokeilit noita. :) Noita nautittiin vielä tälläkin viikolla kahvipöydässä, kun otin loput pakkasesta. Oli edelleen hyviä, joten täytyy tehdä pian lisää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mun oli aivan pakko tehä kans noita, kun ne oli NIIN hyviä. :) Aattelin ens kerralla kokeilla tehä näitä muuten samalla tavalla mutta puolukat korvaan mustikoilla. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille