24. maaliskuuta 2013

RUOHOSIPULISÄMPYLÄT

 
 
Löysin Leivotaan-lehdestä hyvältä kuulostavan reseptin ruohosipulisämpylöille. Eihän siinä auttanut sitten muuta kuin alkaa testaamaan ohjetta. En muista milloin olisin viimeksi tehnyt itse sämpylöitä, siitä on kyllä aikaa. Tätä ohjetta oli kiva kokeilla ja sämpylät olivat hyvän makuisia. Ruohosipuli antoi kivan mauan tavallisille sämpylöille. Nämä sämpylät olivat todella hyviä lämpyisenä voin kanssa nautittuna. Nam nam.. :)

 
Taikina:
3 dl kaurahiutaleita
3 dl maitoa
1½ rkl auringonkukkaöljyä (tai tavallista öljyä)
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1½ tl sokeria
1 dl ruohosipulia silputtuna
 
Voiteluun: maitoa
(merisuolaa)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet ja lisää joukkoon maito sekä öljy. Anna taikinan turvota noin 5 minuuttia.
 
Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola, sokeri ja silputtu ruohosipuli. Lisää jauhoseos taikinaan ja alusta. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele palat sämpylöiksi. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille.
 
Voitele sämpylät maidolla ja voit halutessasi ripotella päälle vielä vähän merisuolaa. Paista sämpylöitä uunin alatasolla noin 12-15 minuuttia. Tarjoile lämpöisenä voin kera. :)



 
Nam, pitää kyllä useammin itse tehdä sämpylöitä, kun ne on niin helppoja tehdä ja maistuvat paljon paremmille itse tehtyinä kuin kaupasta ostettuina. :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille