20. helmikuuta 2013

WHOOPIES

 
 
Tuossa muutaman viikko taaksepäin löysin meidän läheisen Prisman alelaarista Whoopies-leivokset -kirjan. Olihan se mun sitten aivan pakko ostaa kun se oli puoleen hintaan ja muistan että olen aikaisemmin katsonut kyseistä kirjaa mutten ollut vain raaskinut ostaa sitä. Nyt sen sitten sain ja vielä puoleen hintaan! Aika hyvä löytö mun mielestä. :)
 
Kirjan innoittamana tein viime sunnuntaina suklaisia whoopiesseja, joihin tuli mansikanmakuinen voikreemi. Tuosta voikreemistä en itse erityisemin pitänyt, koska se oli mielestäni aivan liian makeaa, mutta itse leivoskeksit olivat todella hyviä. Ensi kerralla täytyy kokeilla vain tehdä erilaisella täytteellä. :)
 
Keksitaikina:
 
175 g jauhoja
1½ tl ruokasoodaa
40 g kaakaojauhetta
iso hyppysellinen suolaa
170 g pehmeää voita
150 g sokeria
1 iso muna vatkattuna
1 tl vaniljauutetta
1½ dl maitoa
 
Voikreemi:
 
115 g suolatonta pehmeää voita
2 rkl sitruunamehua
100 g mansikkatomusokeria siivilöitynä
100 g tavallista tomusokeria siivilöitynä
 
 
Lämmitä uuni 180 asteesaan ja levitä 2-3 pellille leivinpaperit valmiiksi. Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda, kaakaojauhe ja suola.
 
Laita voi ja sokeri kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mun ja vaniljauute ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten maito. Hämmennä sekaan loput jauhot ja sekoita hyvin.
 
Pursota 20 pyöreää taikinanokaretta pelleille ja jätä reilusti leviämisvaraa. Paista yksi pelti kerrallaan noin 12-14 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteälle. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia ja nosta sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
 
Täytettä varten laita voi ja sitruunamehu kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella noin 2-3 minuuttia vaaleaksi ja kermaiseksi. Vatkaan vähitellen joukkoon tomusokerit ja jatka vatkaamista kunnes voikreemi on kevyttä ja kuohkeaa. Levitä tai pursota kreemi yhdelle keksille ja paina kevyesti toinen keksi kanneksi. Säilytä keksejä jääkaapissa.
 

 
 Maitoa ja keksiä, nam!  :)
 
 


 
Nämä olivat kyllä erittäin hyviä mutta mun makuun vain tuo täyte oli liian makeaa. Ensi kerralla voisin tehdä jonkin täyteläiasen suklaatäytteen. :)
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille