14. helmikuuta 2013

MACARONIT

Viimein tohdin pitkän pohdinnan jälkeen kokeilla tehdä kuuluisia macaroneja. Monesti olen ajatellut kokeilevani valmistaa niitä, mutta sitten on iskenyt laiskuus ja pelko että keksit menevät aivan pipariksi. Sitten ajattelin ottaa härkää sarvista ja tehdä elämäni ensimmäiset macaronit. Enkä ole ollenkaan pettynyt lopputulokseen. :)
Sain vanhoilta työkavereiltani läksärilahjaksi Mia Öhrnin kirjan nimeltä "Macaronit, kuppikakut & kakkutikkarit sekä muut pikkumakeat". Ohjeen näihin macaroneihin otin juuri tästä kirjasta. Kirja on kyllä mielestäni aivan huippu, sillä se opastaa todella tarkasti macaronien kaikki työvaiheet ja antaa vinkkejä kuinka välttää epäonnistumiset keksien teossa.
Nämä vaaleanpunaiset herkut sopivat mainiosti näin ystävänpäivän tarjoiluksi rakkaille ystäville. :)
170 g tomusokeria
110 g siivilöityä mantelijauhetta
90 g munanvalkuaista
2 rkl sokeria
rosanväristä pastaväriä
1 rasia Philadelphian suklaa tuorejuustoa (Marabou)


Punnitse tomusokeri ja sekoita se mantelijauheeseen. Siivilöi seo vähintään kerran.
Vatkaa valkuaiset kuohkeiksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on jäykkää.
Kääntele vaahdon joukkoon manteli-tomusokeriseos ja pastaväri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina ei saa olla liian jäykkää eikä taas liian löysää.
Pursota taikinasta pieniä pyörylöitä (3 cm) kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kiekkojen levätä pellille vähintään 45 minuuttia ennen niiden paistamista. (Katso kuvat alla)



Kuumenna uuni 125 asteeseen ja paista pelti kerrallaan kiekkoja alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Kiekkojen ei saisi saada paljoa väriä uunissa. Anna valmiiden kiekkojen jäähtyä. Alla kuva paistetuista kiekoista.

Etsi paistetuista kiekoista toiselleen sopivat parit. Laita toiselle puoliskalle sopiva määrä suklaatuorejuustoa ja paina kevyesti toinen puoliska kanneksi. Säilytä valmiit macaronit jääkaapissa.




 Mielestäni tuo suklaatuorejuusto sopi todella hyvin täytteeksi näille kekseille. Ja mikä kivointa, niin täyte helppo ja nope laittaa keksien väliin. Säästyi paljon vaivalta kun ei tarvinnut enää erikseen valmistaa täytettä. :)


NAMI NAM.... :D






Parhaimmillaan keksit ovat täytöstä seuraavana päivänä. :)



Nyt ei muuta kuin kaikki vain kokeilemaan näitä! Ei se nyt niin vaikeaa ollut mitä olin kuvitellut. Rohkeasti vain kokeilemaan, tekemällä sitä oppii. Eipä nuo munkaan omat ole täydellisen pyöreitä tai symmetrisiä, mutta ehkäpä ensi kerralla onnistuu jo hiukan paremmin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille