8. helmikuuta 2013

TEXMEX-VOILEIPÄKAKKU

 
 
Vaihteeksi olisi vuorossa jotain suolaista purtavaa makeiden herkkujen rinnalle. :) Kokemukseni voileipäkakkujen parissa ei ole vielä kovinkaan kummoinen mutta halusin kasvattaa kokemustani ja kokeilla tehdä pienen voikkarin viikonlopun kunniaksi. Itse tykkään todella paljon mausteisesta  ja  texmex-tyyllisestä ruuasta. Löysin taas Pirkan nettisivuilta oivan reseptin vähän erilaiseen voileipäkakkuun - texmex-kakkuun, jota olikin sitten pikimmiten kokeiltava. :) Vähän kuitenkin muuntelin taas reseptiä oman maun mukaan.
 
Tällainen voileipäkakku ei välttämättä ole aivan kaikkien mieleen, jos miettiin tekevänsä tätä johonkin muodollisempiin juhliin. Mutta tämä on ehdottomasti hyvä vaihtoehto illanistujaisiin kaveriporukalla. Tästä ainakin tuli heti mun suosikki voileipäkakku! :)

TEXMEX-VOILEIPÄKAKKU
 
1 pkt (pieni) ruispaahtoleipää
 
Broileritäyte:
1 rs (300) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tlk Salsa-Mexicana -meksikolaiskastiketta
½ tlk juustodippiä
 
Guacamoletäyte:
½ tlk guacamoledippiä
1 punainen paprika
 
Kostutus:
1 dl vettä
½ dl sitruunanmehua
 
Kuorrutus:
½ tlk guacamoledippiä
150 g ranskankermaa
100 g valkosipulituorejuustoa
 
Koristeeksi:
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
keltaista paprikaa
punasipulia
maissilastuja


Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä ja sekoita joukkoon salsakastike + juustodippi.
 
Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.laita tarjoiluvadille 3 leipäviipaletta peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle koko broileritäyte.
 
Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot.
 
Lado vielä kolmas leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
 
Sekoita guacamoledippi, ranskankerma ja valkosipulituorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele kakun reunat ja pinta haluamallasi tavalla käyttäyen esim. jääsalaattia, kirsikkatomaatteja, paprikaa ja punasipulia.
 


 
 
 
 

 

 
Nam nam nam nam ja vielä kerran nam! Voileipäkakku oli kivan tulinen ja maistui erittäin hyvälle kaikkine täytteineen. Mikäli ei halua kakusta oikein tulista, niin silloin voi tuon mexicana-salsan tilalla käyttää jotain muuta miedompaa salsakastiketta. :)
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille